GAMMA Yamaha R125 Cup - Kevin Mijwaart kampioen 2016 GAMMA Yamaha R125 Cup

Met een afgetekende overwinning in de eerste manche liet Kevin Mijwaart zien dat hij de beste coureur is in de GAMMA Yamaha R125 Cup. De titelverdediger moest op het circuit van Berghem tot het uiterste gaan voor de winst. Direct na de start was het zijn grote plaaggeest, Niek van den Broek, die de 17-jarige coureur uit Almere goed partij kon geven. Halverwege de wedstrijd konden Thom Molenaar en Ewald ’t Hoen aansluiting krijgen met de twee koplopers en ontstond er een schitterend gevecht voor de ereplaatsen. Mijwaart liet aan zijn concurrenten zien dat hij de sterkste coureur is en zeker ook de slimste en met een minimaal verschil won hij de eerste manche voor Van den Broek, Molenaar en ’t Hoen.

Gamma Yamaha R125 Cup

“Ik ben blij de titel binnen is. Ik heb dit seizoen de nodige tegenstand gehad en ik heb er voor de volle 100% voor moeten gaan. De titel heb ik zeker niet cadeau gekregen.” Na het behalen van zijn tweede opeenvolgende titel in de GAMMA Yamaha R125 Cup beraadt Mijwaart zich over zijn verder toekomst. “Graag wil ik in 2017 in de nieuwe Yamaha R3 Challenge gaan rijden.”

Met zijn tweede plaats wist Niek van den Broek zijn tweede plek in GAMMA Yamaha R125 Cup veilig te stellen. De 16-jarige coureur uit Middelbeers zal in 2017 zeker nog een seizoen gaan deelnemen in de in GAMMA Yamaha R125 Cup. “Dit jaar was mijn tweede seizoen en dit is een geweldig mooie opstapklasse waar je echt leert racen. Kevin was een maatje te groot voor mij, maar ik heb enorm veel geleerd van hem. Doordat ik steeds met hem in gevecht was voor de eerste plaats leer je veel van een andere meer ervaren coureur. Die ervaring hoop ik volgend jaar te benutten voor de titel. Kevin is de terechte kampioen en iedereen gunt hem de titel.”

Thom Molenaar moest genoegen nemen met de derde plaats. Een klassering waar de 16-jarige coureur uit IJsselstein vrede mee kon hebben. “Mijn start was niet echt super maar langzaam maar zeker kon ik aansluiting krijgen bij de twee koplopers. Ik heb geprobeerd om voorbij Niek te komen, maar dan had ik veel risico’s moeten nemen. Mijn doel dit jaar was om ervaring op te doen en een stijgende lijn in mijn prestaties te hebben. Dat is gelukt met deze derde plaats als beste prestatie tot nu toe. Daar ben ik meer dan tevreden over.”

Tweestrijd
In de tweede manche moest Mijwaart zijn meerdere erkennen in Noah Bronkhorst. De 16-jarige scholier uit Maasland, die voor het derde seizoen deelneemt in de GAMMA Yamaha R125 Cup, kwam in de eerste heat ten val. Maar in de tweede race wist hij zeer knap de kersverse kampioen achter zich te houden. Na de start was hij lange tijd in gevecht met Mijwaart en Van den Broek. Toen Van den Broek zijn knee-slider verloor moest hij de twee kopmannen laten gaan. Ondanks deze handicap wist de kleine Brabander Ewald ‘t Hoen en Thom Molenaar achter zich te houden. 

Gamma Yamaha R125 Cup
#34 Noah Bronkhorst

“Het is niet gegaan zoals ik vooraf had gehoopt. Waar het aan ligt weet ik niet, maar deze overwinning geeft mij een goed gevoel. In de eerste heat kwam ik ten val en dat is mij dit seizoen te vaak overkomen. Samen met Kevin Mijwaart heb ik in de tweede race een geweldig mooie strijd geleverd voor de eerste plaats. In het tussenklassement sta ik op de derde plaats net voor Damon van der Wielen. Dat wordt nog een mooi onderonsje tijdens de laatste wedstrijd in Zwolle. Daar zullen we nog een onderlinge strijd moeten uitvechten wie van ons tweeën als derde in het eindklassement gaat eindigen.”

Gamma Yamaha R125 Cup
Niek van de Broek feliciteert Kevin Mijwaart

Uitslag GAMMA Yamaha R125 Cup - Race 1:
1. Kevin Mijwaart
2. Niek van den Broek
3. Thom Molenaar
4. Ewald ‘t Hoen
5. Dustin Timmermans

Uitslag GAMMA Yamaha R125 Cup - Race 2:
1. Noah Bronkhorst
2. Kevin Mijwaart
3. Niek van den Broek
4. Ewald ‘t Hoen
5. Thom Molenaar

Wil je ook meedoen?