GAMMA Yamaha R125 Cup - Kevin Mijwaart moet titelfeestje nog even uitstellen

Het had in Veldhoven een feestje moeten worden voor Kevin Mijwaart. De Yamaha-coureur uit Almere kon tijdens de negende race van de GAMMA Yamaha R125 Cup, die op het kartcircuit van Veldhoven werd verreden, zijn titel prolongeren. Maar daar dacht de concurrentie net even iets anders over. Met zijn tweede en zesde plaats wist hij onvoldoende punten te scoren en kon de champagne (nog) niet ontkurkt worden.

Gamma Yamaha R125 Cup

Toch leek het daar aanvankelijk allerminst op. Mijwaart mocht vanaf de pole vertrekken en voerde direct na de start het veld aan. Met in zijn kielzog zijn grootste concurrent Niek van den Broek. De kleine Brabander bouwde zijn race bijzonder goed op. In eerste instantie leek het erop dat Mijwaart vrij spel had, maar na vijf ronden vond Van den Broek aansluiting en samen vochten ze een schitterend duel uit voor de winst. Heel gedecideerd reed Van den Broek achter Kevin Mijwaart. Halverwege de wedstrijd moest de titelverdediger het tempo laten zakken, dit vanwege versleten banden, en pakte Van de Broek de kop. Als derde wordt Noah Bronkhorst afgevlagd voor Ewald ’t Hoen, Damon van der Wielen, Xavier van Duffelen en Dustin Timmermans.

De tweede heat leek in eerste instantie een kopie te worden van de eerste race. Kevin Mijwaart nam de koppositie en samen met Niek van den Broek sloeg het tweetal een klein gaatje op hun naaste achtervolgers Noah Bronkhorst en Thom Molenaar. In het heetst van de strijd maakte Niek van den Broek bij het uitkomen van een bocht een stuurfout. In zijn haast om toch nog de aansluiting te behouden moest hij dit bijna bekopen met een high sider.

Gamma Yamaha R125 Cup
Niek van den Broek

“Ik mag niet zeggen dat ik vandaag het geluk aan mijn zijde had. We zijn beiden tot het gaatje gegaan voor de winst. Het was fair en square wat we deden. Dit soort dingen gebeuren nu eenmaal in de GAMMA Yamaha R125 Cup. En dat maakt deze klasse dan ook zo mooi”, aldus Van den Broek. Maar waar twee rijders vechten om de winst gaat de derde rijder er met de zege vandoor. Door alle commotie wist Noah Bronkhorst beide kemphanen te passeren en behaalde zo de winst voor Van den Broek en Thom Molenaar. Dustin Timmermans passeerde als vierde de finish voor Damon van der Wielen. Met zijn zesde plaats moest Mijwaart het zeker stellen van de titel nog even uitstellen.

“Het wilde vandaag niet gaan zoals ik vooraf had gehoopt. In de eerste race had ik een slechte achterband en dat is gewoon pech. Ik kon het duel met Niek in de tweede helft van de race alleen aangaan door onnodige risico's te nemen. Met het oog op het kampioenschap koos ik voor de tweede plaats. Voor de tweede race kreeg ik van Iwan Disselkoen een achterwiel met een band met een hardere compound. Hiermee had ik volledige grip en was vast besloten er met Niek een spannende strijd van te maken. Helaas liep het anders en zal ik moeten wachten tot Berghem, waar ik mogelijk dan de titel kan binnenhalen”, aldus Mijwaart.

Geluk
De vierde plaats in de eerste wedstrijd van Ewald ’t Hoen was misschien wel het mooiste wat de Yamaha-coureur uit Portugaal zich kon wensen. Na zijn zware val tijdens de GAMMA Yamaha R125 Cup wedstrijd op het circuit van Blokzijl is de 21-jarige coureur sterk teruggekomen.

Na een korte herstelperiode kreeg ’t Hoen van de artsen groen licht om weer te gaan racen. De vorige wedstrijd, op de TT Junior Track, kwam net iets te vroeg om mee te kunnen strijden voor de ereplaatsen. “Het is voor mij zeker een moeilijke periode geweest. Ik had een flinke klap aan mijn spieren gekregen en kon amper mijn armen bewegen. De doktoren zeiden dat ik heel veel geluk heb gehad en dat besef ik mij ook terdege. De eerste weken heb ik alleen maar vloeibaar voedsel mogen eten en kreeg de nodige medicatie toegediend. Ik wilde weer zo snel mogelijk weer op mijn Yamaha zitten en gaan racen. Dat was voor mij de beste medicatie. Al was niet iedereen het hier mee eens. Tijdens deze periode heb ik ontzettend veel steun gekregen van alle coureurs uit de GAMMA Yamaha R125 Cup.

De laatste weken heb ik hard gewerkt aan mijn conditie en ik ben blij dat ik bijna weer op mijn oude niveau zit. In eerste instantie wilde ik dit jaar een pauze nemen om in 2017 aan een andere klasse te gaan deelnemen. Maar op advies van mijn sponsoren ging ik toch weer van start om zo in mijn ritme te kunnen blijven. En dan gebeurt er zoiets. Na vijf jaar ben ik toe aan een nieuwe uitdaging en hoop dan ook van start te kunnen gaan in de nieuwe Yamaha R3 Challenge of anders met een Yamaha R6 in de Sportklasse.”

Uitslag GAMMA Yamaha R125 Cup - Race 1:
1. Niek van den Broek
2. Kevin Mijwaart
3. Noah Bronkhorst
4. Ewald ‘t Hoen
5. Damon van der Wielen

Uitslag GAMMA Yamaha R125 Cup - Race 2:
1. Noah Bronkhorst
2. Niek van den Broek
3. Thom Molenaar
4. Dustin Timmermans
5. Damon van der Wielen


Wil je ook meedoen?