GAMMA Yamaha R125 Cup - Kevin Mijwaart stevent op tweede titel af

De coureurs in de GAMMA Yamaha R125 Cup hebben een behoorlijk druk weekeinde achter de rug. De jonge rijders moesten zowel op zaterdag en op zondag twee races rijden op de TT Junior Track Assen. Als onderdeel van de GAMMA Racing Day - het gratis toegankelijke motor- en autosportgebeuren op het TT Circuit Assen – reden de jonge talenten ook nog op zondagmiddag een demonstratiewedstrijd op TT Circuit Assen. Het in grote getale aanwezige publiek begroette de enthousiaste rijders met een daverend applaus.

Gamma Yamaha R125 Cup

Maar het belangrijkste van de GAMMA Racing Day waren wel de vier races die verreden moesten worden op de TT Junior Track Assen. De gedoodverfde favoriet Kevin Mijwaart deed met zijn drie overwinningen en een tweede plaats uitstekende zaken in deze populaire opstapklasse. De eerste wedstrijd op zaterdag werd gewonnen door Mijwaart, maar hij kreeg de zege zeker niet cadeau. Damon van der Wielen wist tot aan de finish aan het achterwiel van Mijwaart te blijven, maar moest met een minimaal verschil het hoofd buigen. Echter in de tweede wedstrijd waren de rollen omgedraaid. Van der Wielen wist met een afgetekende zege zijn eerste overwinning te behalen in de GAMMA Yamaha R125 Cup. Een geweldige mooie opsteker voor deze 18-jarige coureur die constant met de top vijf mee rijdt, maar tot op heden dit niet wist te verzilveren met een triomf. “Ik voelde mij de hele dag al sterk en ik wist dat ik hier kon winnen. En eindelijk is het dan zover, hier ben ik echt superblij mee”, aldus de Yamaha-rijder uit Boven Leeuwen.

Puntenverlies
Met twee afgetekende overwinningen op zondag liet Mijwaart zien dat hij momenteel de sterkste coureur is in de GAMMA Yamaha R125 Cup. In beide races was hij een maatje te groot voor de concurrentie. “Ik wist dat ik hier in het weekend goed moest presteren om zo de basis te leggen voor mijn tweede titel in de GAMMA Yamaha R125 Cup. Toch kreeg ik de zeges niet cadeau. Vooral Damon van der Wiel was dit weekend heel sterk. Hij heeft mij goed partij gegeven. Toch was ik best wel zenuwachtig maar ik heb hier goede zaken gedaan. Maar we hebben nog drie races voor de boeg en het is zeker nog niet gedaan. Ik wil absoluut niet te vroeg juichen.” Grote verliezer was ongetwijfeld Niek van de Broek. Met twee keer een vijfde plaats verloor hij teveel punten op Mijwaart. “Ik weet niet waar het aan lag, maar het ging helemaal niet. We hebben diverse aanpassingen aan de Yamaha gedaan, maar ikzelf kon totaal niet in mijn ritme komen. Uiteraard baal ik hier enorm van, maar het is helaas niet anders. In de komende wedstrijden zal ik alles moeten geven om Kevin tegenstand te kunnen bieden.”

De volgende GAMMA Yamaha R125 Cup wedstrijd wordt op zaterdag 27 augustus verreden op het kartcircuit van Veldhoven.

Uitslag GAMMA Yamaha R125 Cup Assen - eerste race:
1. Kevin Mijwaart Ewald ’t Hoen
2. Damon van der Wielen
3. Noah Bronkhorst
4. Thom Molenaar
5. Niek van de Broek

Uitslag GAMMA Yamaha R125 Cup Assen - tweede race:
1. Damon van der Wielen
2. Thom Molenaar
3. Kevin Mijwaart
4. Niek van de Broek
5. Noah Bronkhorst

Uitslag GAMMA Yamaha R125 Cup Assen - derde race:
1. Kevin Mijwaart
2. Damon van der Wielen
3. Noah Bronkhorst
4. Thom Molenaar
5. Niek van de Broek

Uitslag GAMMA Yamaha R125 Cup Assen - vierde race:
1. Kevin Mijwaart
2. Noah Bronkhorst
3. Niek van de Broek
4. Thom Molenaar
5. Damon van der Wielen

Wil je ook meedoen?