GAMMA Yamaha R125 Cup - Tweestrijd tot aan de finish

Kevin Mijwaart krijgt het zeker niet gemakkelijk dit seizoen in de GAMMA Yamaha R125 Cup. De titelverdediger moest op het circuit van Berghem in de tweede manche zijn meerdere erkennen in Niek van den Broek. En dat was een domper voor de klassementsleider.

Gamma Yamaha R125 Cup
Birgit Scheffer

In de eerste wedstrijd toonde Mijwaart zijn klasse door gedecideerd de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Met een grote voorsprong won hij voor Van den Broek. De strijd om de derde plaats was het aankijken meer dan waard. Noah Bronkhorst en Ewald ‘t Hoen duelleerden om het felst om de derde plaats, een gevecht dat Bronkhorst in zijn voordeel wist te beslissen. Als vijfde finishte Damon van der Wielen die het zwaar aan de stok had met Thorben Scheper.

Een inschattingsfout van Mijwaart in de tweede heat kostte de Yamaha-coureur uit Almere de overwinning. Samen met Van den Broek streed Mijwaart voor de winst. Bij het passeren van achterblijvers was Van den Broek net iets behendiger en wist in de laatste ronde zijn concurrent naar de tweede plaats terug te verwijzen. “Gewoon stom van mij. Dit mag mij niet overkomen. Maar dit soort dingen hoort bij het racen en dat maakt het weer mooi”, was het eerlijke antwoord van Mijwaart na afloop van de wedstrijd. Een lachende Niek van den Broek mocht zich dagwinnaar noemen. De 16-jarige coureur uit Middelbeers was trots. “Kevin is een donders slimme coureur die altijd goed nadenkt hoe hij racet. We reden op de grens voor de winst. Maar bij het passeren van de achterblijvers twijfelde hij heel even en daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt. Ik wist Kevin achter mij te houden en troefde hem zo af.”

Als derde werd Ewald ’t Hoen afgevlagd voor Damon van der Wielen en Rookie Thom Molenaar, die in de eerste race als negende finishte.

Plezier
Racen is in de regel iets voor het mannelijke geslacht. Er zijn maar weinig meiden die deelnemen aan de wegrace. Toch zijn er gelukkig uitzonderingen. Bij de GAMMA Yamaha R125 Cup neemt dit seizoen Birgit Scheffer deel aan de races. De 19-jarige dame uit het Friese Drachten maakte haar debuut op het TT Junior Track circuit in Assen. Eindelijk werd de droom werkelijkheid voor Scheffer. “Dit heb ik al mijn hele leven gewild en nu is het er dan eindelijk van gekomen”, klinkt het enthousiast. “De GAMMA Yamaha R25 Cup is een mooie opstapklasse. We hebben nu drie wedstrijden gereden. Het belangrijkste voor mij is om ervaring op te doen. Maar het mooie is dat alle jongens klaar staan om mij te helpen. Het gaat er hier heel gemoedelijk aan toe. De onderlinge sfeer is echt super. Plezier hebben staat bij mij voorop. We rijden een dag op het circuit en dan weer naar huis toe. Momenteel rijd ik in de achterhoede, maar ik had niet anders verwacht. Alle circuits zijn nieuw voor mij. Maar ik geniet elke wedstrijd en daar gaat het per slot van rekening om. Ik heb bewondering voor de jongens die vooraan strijden voor de winst. Het zal nog wel even duren voordat ik zo hard rond rijd op een circuit.”

Uitslag GAMMA Yamaha R125 Cup - Race 1
1. Kevin Mijwaart
2. Niek van den Broek
3. Noah Bronkhorst
4. Ewald ‘t Hoen
5. Damon van der Wielen

Uitslag GAMMA Yamaha R125 Cup - Race 2
1. Niek van den Broek
2. Kevin Mijwaart
3. Ewald ‘t Hoen
4. Damon van der Wielen
5. Thom Molenaar

Wil je ook meedoen?