Kevin Mijwaart steelt de show

Kevin Mijwaart nam in de tweede manche van de GAMMA Yamaha R125 Cup sportieve wraak. De titelverdediger moest in de eerste race Niek van den Broek nipt voor laten gaan. Een achterblijver zorgde er in de laatste ronde, nota bene in de laatste bocht voor de finish, voor dat Van den Broek als eerste over de finish kon komen. “Ik heb echt alles moeten geven om Kevin achter mij te kunnen houden. We hadden beiden een goede race-pace, maar ik was op de rechte stukken net iets sneller dan hij. In de laatste bocht zat een achterblijver op de ideale lijn waardoor we allebei een andere kant op moesten. Met een minimaal verschil van een duizendste van een seconde kon ik het duel in mijn voordeel beslissen. We hebben elkaar geen centimeter cadeau gedaan”, aldus een lachende winnaar.

Gamma Yamaha R125 Cup

Het was voor Van den Broek zijn eerste winst van het nieuwe wegraceseizoen. Op de korte en bochtige wielerbaan van het Gelderse Brakel kwamen de coureurs van de GAMMA Yamaha R125 Cup voor de tweede keer in actie. Ondanks de sombere weersvoorspellingen bleef het droog, al was de harde wind wel spelbreker op de rechte stukken. Als derde werd Damon van der Wielen afgevlagd. De 19-jarige coureur uit Boven Leeuwen wist lange tijd in het spoor van beide leiders te blijven, maar moest aan het einde terrein prijsgeven.

De tweede race leek een kopie van de eerste manche te gaan worden. Mijwaart en Van den Broek gingen wederom met elkaar de strijd aan om de twee hoogste ereplaatsen. Deze keer had de 16-jarige Yamaha-coureur uit Almere zijn zaakjes beter voor elkaar. Bij het passeren van de achterblijvers greep Mijwaart zijn kans en bouwde een kleine maar veilige voorsprong op. “Dit voelt echt goed. Ik was kwaad op mijn eigen na de eerste race, maar dit maakt weer alles goed. Ik wil mijn titel dit jaar blijven houden en dan moet je in elke race waakzaam zijn. En dat was ik nu.”

Van den Broek kon vrede hebben met zijn tweede plek. “De titelstrijd duurt nog lang en die wordt niet vandaag beslist. Ik weet dat ik met Kevin mee kan strijden voor de overwinning. Ik kijk nu al uit naar de volgende race.”

De strijd om het brons ging tussen Damon van der Wielen en Noah Bronkhorst. Na een matige start kwam de 17-jarige rijder uit Maasland sterk terug. Toen Bronkhorst aansluiting vond met Van der Wielen streden beide kemphanen een adembenemende tweestrijd uit om de derde plaats. “We zijn beiden tot het uiterste gegaan en zijn menig keer met de kuipen tegen elkaar de bocht ingedoken. Maar het ging er sportief aan toe. We weten beiden wat we aan elkaar hebben en hebben het fair uitgevochten. Ik had graag de derde plaats willen hebben, maar Noah was net iets sterker dan ik”, aldus het eerlijke antwoord van Van der Wielen die zich hiermee een sportief verliezer toonde.

Uitslag GAMMA-Yamaha R125 Cup Brakel - Race 1:

1. Niek van den Broek
2. Kevin Mijwaart
3. Damon van der Wielen
4. Noah Bronkhorst
5. Ewald 't Hoen

Uitslag GAMMA-Yamaha R125 Cup Brakel - Race 2:

1. Kevin Mijwaart
2. Niek van den Broek
3. Noah Bronkhorst
4. Damon van der Wielen
5. Thorben Scheper

Volgende wedstrijd: 16 april 2016 - Berghem

Wil je ook meedoen?