Kevin Mijwaart toont zich in vorm in Assen

Titelverdediger Kevin Mijwaart heeft tijdens het openingsweekend in Assen laten zien dat hij van plan is om ook in 2016 het kampioenschap van de GAMMA Yamaha R125 Cup op zijn naam te schrijven. In beide wedstrijden was hij op het natte asfalt van het Junior TT Track Assen te sterk voor zijn tegenstanders.

Gamma Yamaha R125 Cup

In de eerste wedstrijd van de GAMMA Yamaha R125 Cup kon niemand de snelle Yamaha-coureur uit Almere volgen. Niek van den Broek en Ewald ’t Hoen streden lang samen om de tweede plek, maar aan het einde van de wedstrijd ging ’t Hoen onderuit waardoor van den Broek de tweede plaats eenvoudig toegeworpen kreeg. Achter deze koplopers vochten Thorben Scheper en Noah Bronkhorst een felle strijd die uiteindelijk in het voordeel van Scheper uitviel. Noah Bronkhorst werd hierdoor vierde.

In de tweede wedstrijd is het Van den Broek die, met Mijwaart, Bronkhorst en Scheper achter zich aan, met een goede start de leiding neemt. De vier rijders waren lange tijd in gevecht om de eerste positie, maar in de slotfase van deze wedstrijd kan Scheper het tempo niet meer volgen en moest hij lossen. Een paar ronden voor het eind neemt Mijwaart de kop over van Van den Broek en kan hij zich snel een stukje losrijden van zijn twee opponenten. In de laatste ronde weet ook Bronkhorst voorbij Van den Broek te komen waardoor hij als tweede en Van den Broek als derde over de finish ging.

Dustin Timmermans mocht zich de beste nieuwkomer in de GAMMA Yamaha R125 Cup noemen. Hij wist Thom Molenaar in het klassement net voor te blijven.

Kevin Mijwaart: “Mijn doel dit jaar is om mijn titel met succes te verdedigen. Elke wedstijd is er één op zich dus ik ga stap voor stap te werk. Voor deze wedstrijd was het belangrijk om vanaf het begin een gaatje te slaan en dan door te drukken. Dat is in de eerste wedstrijd prima gelukt. In de tweede race ging dat ook goed, aan het eind kon ik de kop van Niek overnemen en mijn eigen tempo rijden. Ik ben erg blij met deze goede start van het seizoen want vorig jaar crashte ik twee keer in Assen.”

Niek van den Broek: “Ik zat het hele weekend al goed voorin en kon in de races het tempo goed volgen. Toen ik in de eerste race Ewald eindelijk voorbij kwam was Kevin al weg. Na de val van Ewald kon ik safe uitrijden. In de tweede race was ik de laatste ronden echt op en daardoor kwamen Kevin en Noah me ook voorbij. Ik had niet echt verwacht dat ik dit weekend een podium zou pakken dus dit is een heel mooi resultaat. Ik hoop eind van dit seizoen in de top 3 te eindigen.”

Noah Bronkhorst: “In de eerste race kon ik niet goed volgen en maakte ik een foutje waardoor ik bijna viel. De vierde plek was daardoor het maximaal haalbare en een prima resultaat. In de tweede race zat ik achter Kevin en Niek en wachtte ik mijn kans rustig af. In de laatste ronde kon ik Niek voorbij en daarmee werd in tweede. In het dagklassement ben ik derde geworden en daar ben ik erg blij mee.”

Dustin Timmermans: “Mijn eerste race ging goed, aan het eind maakte ik goede progressie en ben ik als zesde geëindigd. Het was jammer dat ik in de tweede race ben gevallen waardoor ik terugzakte in de wedstrijd. Ik hoopte bij de eerste acht te eindigen vandaag en dat is gelukt!”

GAMMA Yamaha R125 Cup - Race 1 (eerste vijf geklasseerden)

  1. Kevin Mijwaart
  2. Niek van den Broek
  3. Thorben Scheper
  4. Noah Bronkhorst
  5. Damon van der Wielen

GAMMA Yamaha R125 Cup - Race 2 (eerste vijf geklasseerden)

  1. Kevin Mijwaart
  2. Noah Bronkhorst
  3. Niek van den Broek
  4. Thorben Scheper
  5. Ewald ’t Hoen

Wil je ook meedoen?