GAMMA Yamaha R125 Cup - Kevin Mijwaart terechte kampioen

De laatste wedstrijd voor de GAMMA Yamaha R125 Cup was op papier nog een formaliteit. De kampioen was reeds bekend, Kevin Mijwaart wist de titel al twee weken geleden binnen te slepen, maar de coureurs gingen in deze laatste race die op het circuit in Zwolle werd verreden nog één keer voor de eer strijden.

In de eerste heat van de dag toonde de kersverse GAMMA Yamaha R125 Cup kampioen dat hij de terechte kampioen is. Na een enerverende strijd met Dennis Koopman wist Mijwaart met een minimaal verschil zijn naaste belager achter zich te houden. Daarmee toonde het duo andermaal weer eens aan dat zij de twee sterkte rijders zijn in de GAMMA Yamaha R125 Cup. Achter hun rug kwamen Frank Nieman, Noah Bronkhorst en Damon van der Wielen sterk opzetten. Maar het drietal kwam net iets te kort om het leidende tweetal echt serieus te kunnen bedreigen.

Het spel herhaalde zich in de tweede wedstrijd van de dag toen beide kemphanen weer een onderlinge strijd uitvochten. In de laatste ronde ging het voor beide jonkies helemaal fout. In het heetst van de strijd moesten enkele achterblijvers worden ingehaald. Maar in al hun enthousiasme kwamen beide Yamaha coureurs ten val. Ewald 't Hoen was de lachende derde en hij ging er met de winst vandoor, voor dagwinnaar Frank Nieman. Niek van den Broek kwam als derde over de finish.

Gamma Yamaha R125 Cup
Ewald 't Hoen (6)

Familie-team
Kevin Mijwaart is een van de vele jonge talentvolle rijders die van start gaat in de GAMMA Yamaha R125 Cup. Vorig jaar gaf de 16-jarige rijder met zijn derde plaats in het eindklassement duidelijk zijn visitekaartje af. Samen met zijn vader Geer en zijn opa reist hij af naar de diverse circuits. Het onafscheidelijke trio zijn graag geziene gasten.  Mede door zijn goede resultaten was Kevin Mijwaart een van de favorieten voor de titel in de GAMMA Yamaha R125 Cup. Maar dat het ooit anders kan lopen dan je vooraf had gedacht ondervond ook Mijwaart tijdens de eerste wedstrijd.

Gamma Yamaha R125 Cup
Kevin Mijwaart

Op het TT Junior Track circuit Assen crashte hij in beide races en behaalde desondanks deze valpartijen niet verder dan de zevende en vijftiende positie.  Een resultaat waar hij totaal niet trots op was. Gelukkig ging het in Brakel waar de tweede wedstrijd werd verreden een stuk beter met als resultaat de tweede plaats achter winnaar Noah Bronkhorst. Daarna werd de opwaartse lijn voortgezet. Kevin Mijwaart was het afgelopen seizoen de meest constante coureur met maar liefst negen overwinningen en twaalf podiumplaatsen. Dat de GAMMA Yamaha R125 Cup een zeer competitieve klasse is bewees wel het feit dat er maar liefst acht verschillende winnaars waren.

Kevin Mijwaart: "In het begin van het seizoen was Frank Nieman de grote favoriet. Maar wil je meestrijden om de titel in de GAMMA Yamaha R125 Cup dan is het belangrijk dat je in elke race goed scoort. Na een ongelukkige seizoenstart begon het steeds beter te gaan. Maar ook de andere coureurs werden steeds beter. De belangrijkste concurrenten waren voor mij Ewald ’t Hoen en Dennis Koopman, twee rijders die heel sterk kwamen opzetten in de tweede helft van het seizoen. We hebben samen gestreden tot het einde van het seizoen. Maar het allerbelangrijkste is wel het feit dat de onderlinge sfeer tussen alle GAMMA Yamaha R125 Cup rijders enorm goed is. We gunnen elkaar het succes."

Met dank aan Joey Litjens
Maar het succes is mede te danken aan KNMV coach en oud coureur Joey Litjens die alle rijders in de GAMMA Yamaha R125 Cup begeleid en advies geeft. Mijwaart geeft aan dat Litjens hierin een zeer belangrijke schakel is waar de jonge coureurs met hun vragen bij hem terecht kunnen. Na het behalen van zijn eerste wegrace titel in zijn nog prille wegrace carrière is de grote vraag wat zijn plannen zijn voor het volgende seizoen. "Het liefst zou ik graag een stapje verder willen maken en in 2016 gaan racen op de grote circuits. Dat is best wel een grote stap voorwaarts en veel zal afhangen hoe het met de sponsoring gaat. Mijn voorkeur gaat uit naar de 600cc klasse. Maar ik zal alles in goed overleg doen met Yamaha en wat mijn vader en opa willen. Zij doen echt alles voor mij en daarom zal ik altijd met hun overleggen. Ik heb een geweldig mooi seizoen gehad en ik wil graag Yamaha Motor Nederland, GAMMA, mijn persoonlijke sponsors en mijn hoofdsponsor Van der Kuinder Motoren bedanken voor hun steun. Zonder hun was ik niet zover gekomen!"

Uitslag GAMMA Yamaha R125 Cup Zwolle – Race 1:
1. Kevin Mijwaart
2. Dennis Koopman
3. Frank Nieman

Uitslag GAMMA Yamaha R125 Cup Zwolle – Race 2:
1. Ewald 't Hoen
2. Frank Nieman
3. Niek van den Broek

Wil je ook meedoen?