Kevin Mijwaart – Kampioen GAMMA Yamaha 125 Cup

Met nog één wedstrijd voor de boeg is Kevin Mijwaart de nieuwe kampioen in de GAMMA Yamaha 125 Cup. Op het circuit De Landsard in Eindhoven had Mijwaart voldoende aan de derde plaats in de eerste race om de titel veilig te stellen. De 16-jarige coureur uit Almere, die pas voor het tweede seizoen actief is in de GAMMA Yamaha 125 Cup, was na afloop ontzettend blij dat het zover was.

“Voor de eerste race was ik behoorlijk zenuwachtig. De titel kon mij bijna niet meer ontgaan, maar het blijft een mechanische sport. Daarnaast wist ik niet wat het weer ging doen. Eigenlijk ben ik nooit nerveus voor een race, maar vandaag was het toch anders. Je kunt kampioen worden en dat geeft toch een ander gevoel.”

Gamma Yamaha R125 Cup
Kevin Mijwaart (99)

Vorig jaar was Mijwaart de Rookie met zijn vierde plaats in het eindklassement en liet hij al zien dat hij uit het juiste racehout is gesneden. Mijwaart was dit seizoen de meest constante rijder. Met maar liefst acht overwinningen uit 26 races is hij de terechte kampioen. Wat zijn raceplannen voor 2016 zijn weet de VMBO-scholier nog niet. Het liefst wil hij nog een jaar gaan racen in de GAMMA Yamaha 125 Cup om zo meer ervaring op te kunnen doen. Daarnaast zal er veel afhangen hoe het financiële plaatje eruit gaat zien om een overstap naar een andere race klasse te kunnen maken.

De winst in de eerste heat ging naar Dennis Koopman. De 18-jarige coureur uit Heino nam direct na de start het heft in handen met in zijn kielzog Mijwaart. Toen Koopman na enkele ronden het tempo wat opschroefde moest Mijwaart hem laten gaan. “Ik vocht voor mijn laatste kansen en uiteraard de tweede plaats in het eindklassement. Ik voelde mij vandaag sterk en ik wilde winnen”, aldus de winnaar na afloop van de race. Halverwege de wedstrijd kwam Niek van den Broek sterk opzetten en nam de tweede plaats over. Mijwaart wist dat een derde plaats voldoende was om de titel te behalen. Hij nam daarom geen onnodige risico’s meer en kon het kampioensshirt aantrekken.

Waterloo
Net voor aanvang van de tweede heat was het gaan regenen en het is bekend dat het asfalt van circuit De Landsard dan spek glad is. Het belangrijkste was om op de motorfiets te blijven zitten. Menig coureur vond vroegtijdig door de gladde omstandigheden zijn Waterloo en dat leverde een bijzondere uitslag op. Het eerste slachtoffer was de leider in de race, Dennis Koopman die een onschuldig schuivertje maakte. Rody Kuiper voelde zich als een vis in het water en terwijl menig collega er naast ging liggen reed hij naar de leiding en behaalde zo de eerste zege in zijn carrière.

“Dit geeft wel een enorm lekker gevoel. Het is mijn eerste overwinning en daarnaast mijn eerste podium. Je weet dat het glad is en dan moet je beheerst rijden. Normaal kan ik niet meestrijden voor de podiumplaatsen, maar nu ging het super. In de eerste heat finishte ik als twaalfde na een matige start. De onderlinge verschillen zijn zo klein dat je er in het begin goed bij moet zitten, anders wordt het heel moeilijk. Dit smaakt naar meer”, aldus een lachende winnaar na afloop van de wedstrijd.
Kuiper is met zijn winst de achtste winnaar in de GAMMA Yamaha 125 Cup, wat maar weer aangeeft hoe competitief deze standaard klasse dit seizoen is.

Als tweede finishte Silven Venus, die met deze klassering ook zijn eerste podiumplaats van dit seizoen behaalde. In de eerste heat behaalde hij de vierde plaats. Maar deze klasseringen waren net niet voldoende om als dagwinnaar te worden gehuldigd. Die eer ging naar Kevin Mijwaart die met nogmaals een derde plaats met de grootste beker als een ware kampioen naar huis ging.

Gamma Yamaha R125 Cup

Uitslag GAMMA Yamaha R125 Cup - Race 1:
1. Dennis Koopman
2. Niek van den Broek
3. Kevin Mijwaart
4. Finn de Bruin
5. Silven Venus

Uitslag GAMMA Yamaha R125 Cup - Race 2:
1. Rody Kuiper
2. Silven Venus
3. Kevin Mijwaart
4. Xavier van Duffelen
5. Frank Nieman

Wil je ook meedoen?