GAMMA Yamaha R125 Cup – verslag Eindhoven: Eerste winst voor Dennis Koopman

“Dit geeft een geweldig goed gevoel”

Door het wegvallen van een andere raceklasse besloot de SOBW om de coureurs in de GAMMA Yamaha R125 Cup een extra wedstrijd te laten rijden. Met twee zeges en een tweede plaats was Dennis Koopman de winnaar van de dag. Het was voor de 17-jarige coureur uit Heino zijn eerste dagzege in deze uiterst populaire opstapklasse. Een knappe prestatie van deze jonge coureur.
“Het hele jaar gaat het supergoed, maar een overwinning zat er tot nu niet in. Vandaag ging alles naar wens en ik hield het koppie er goed bij. Maar ik heb zeker de zeges niet cadeau gekregen. Kevin Mijwaart zat in alle drie races op het vinkentouw en zat te loeren of ik een foutje zou maken en hij zijn slag kon slaan”, aldus een gelukkige winnaar na afloop van de wedstrijden.

Dennis Koopman
Dennis Koopman

Dat Dennis Koopman een van de grote kanshebbers op de eindoverwinning was bleek na afloop van de kwalificatietrainingen. Daar gaf de MBO-scholier met zijn pole position een sterk visitekaartje af. Koopman - die zijn eerste volledige seizoen deelneemt aan de GAMMA Yamaha R125 Cup - was in de eerste twee races een klasse apart. Met grootse overmacht declasseerde hij de concurrentie door met grote overmacht de wedstrijden op zijn naam te schrijven. “Toen ik de pole position pakte wist ik dat ik de races kon winnen. Dat is achteraf altijd gemakkelijk praten, maar dit circuit ligt mij goed. Ik wist dat ik me geen foutje kon veroorloven, anders kun je het schudden. De onderlinge verschillen zijn echt minimaal en elk foutje wordt genadeloos afgestraft. Maar het zat vandaag gewoon allemaal mee. Ik pakte kopstart in de eerste twee races en reed mijn eigen wedstrijd. Achter mij gebeurde er van alles, maar daar had ik even geen boodschap aan. In de derde wedstrijd kreeg ik meer concurrentie van Kevin Mijwaart, die ik voor moest laten gaan. Ik wilde geen onnodige risico’s meer nemen. De dagwinst was voor mij. Ik heb vandaag meer punten behaald dan in de voorgaande drie wedstrijden bij elkaar.”

Met zijn tweede plaats in het dagklassement was Mijwaart de lachende derde. Door onschuldige schuivertjes van zijn naaste belager Frank Nieman en een beenblessure van klassementsleider Noah Bronkhorst (die als gevolg daarvan niet met de top kon meestrijden) nam de coureur uit Almere de leiding in het tussenklassement van de GAMMA Yamaha R125 Cup over. De onderlinge verschillen zijn dusdanig klein dat er volgende week weer een andere winnaar op het erepodium kan staan.
Kevin Mijwaart was blij met zijn klasseringen. “Dennis was in de eerste twee heats een klasse apart. We hebben samen hard gestreden voor de ereplaatsen. In de eerste race kon ik de achterblijvers moeilijker passeren en heb ik geen risico meer genomen. Ik wist dat Noah Bronkhorst niet voluit kon gaan en ook Frank Nieman was ten val gekomen. Punten halen was voor mij belangrijker dan de winst. In de derde en laatste race hebben we een mooie strijd uitgevochten. Vandaag heb ik mijn achterstand in het tussenklassement goed kunnen maken en dat geeft mij de meeste voldoening.”

Ook Alain Carree was in Eindhoven goed op dreef. De 16-jarige rijder uit Woubrugge pakte twee keer de derde plaats. “Ik heb vandaag een geweldige strijd moeten leveren voor mijn twee ereplaatsen. In de eerste heat had ik Noah Bronkhorst als naaste belager. In de tweede heat was het Frank Nieman. Twee ervaren coureurs waar ik veel van heb geleerd als je met hun aan het strijden bent voor de ereplaatsen. In de derde heat moest ik de strijd vroegtijdig staken vanwege een onschuldig schuivertje. Ik raakte naast de baan en bij het oprijden werd ik aangetikt door een andere coureur. Gewoon een race ongeval. Maar ik heb laten zien dat ik met de kopgroep mee kan strijden”.
Frank Nieman krijgt op Tweede Pinksterdag de kans op sportieve revanche. Dan zal op het circuit De Tippe in Staphorst de vijfde wedstrijd van dit seizoen worden verreden.

Uitslag GAMMA Yamaha R125 Cup - Race 1:
1. Dennis Koopman
2. Kevin Mijwaart
3. Alain Carree
4. Ewald ‘t Hoen
5. Michiel de Boer

Uitslag GAMMA Yamaha R125 Cup - Race 2:
1. Dennis Koopman
2. Kevin Mijwaart
3. Alain Carree
4. Frank Nieman
5. Ewald ‘t Hoen

Uitslag GAMMA Yamaha R125 Cup - Race 3:
1. Kevin Mijwaart
2. Dennis Koopman
3. Michiel de Boer
4. Silven Venus
5. Noah Bronkhorst

Wil je ook meedoen?