GAMMA-Yamaha R125 Cup: Kevin Mijwaart sprokkelt belangrijke punten

Kevin Mijwaart was de grote winnaar van de vierde wedstrijd voor de GAMMA-Yamaha R125 Cup, verreden op het circuit van Berghem. Klassementsleider Frank Nieman was de grote verliezer. Door mechanische pech in de eerste race en een onschuldig schuivertje in de tweede heat verloor de coureur uit Staphorst kostbare punten.

Zijn naaste concurrenten profiteerden optimaal van deze malaise. Met name Mijwaart die met een derde en eerste plaats veel punten goedmaakte op Nieman. Voor de rijder uit Almere een morele opsteker na alle pech die hij in de voorgaande GAMMA Yamaha R125 Cup wedstrijden kreeg te verwerken. In beide races, waarin hij als laatste aan de race moest beginnen, wist hij na de start in enkele ronden naar de kopgroep toe te rijden. Mede door onschuldige schuivers van de kopmannen kwam hij in de eerste race, die gewonnen werd door Ewald ’t Hoen, als derde over de finish. Tot de laatste ronde leek het erop dat hij als tweede zou worden afgevlagd, maar het was Noah Bronkhorst die hem in de laatste ronde terug verwees naar de derde plaats. In de tweede heat had hij meer geluk en won de race. Grootste pechvogel van de dag was ongetwijfeld Alain Caree die tijdens de trainingen ongelukkig ten val waarbij hij een handblessure opliep en daardoor van een start moest afzien.

Kevin Mijwaart (99) & Noah Bronkhorst (34)
Kevin Mijwaart (99) & Noah Bronkhorst (34)

Door de minimale onderlinge verschillen ontstond er direct na de start een kopgroep van zes rijders. Hierdoor was het voor een coureur niet mogelijk om afstand te nemen van de andere rijders. Als eerste moest Silven Venus de strijd staken vanwege een val. Daarna moest Nieman vanwege een mechanisch defect ook opgeven. Vervolgens kwam Dennis Koopman ten val en ten slotte was het Damon van der Wielen in leidende positie onderuit ging. Ewald ’t Hoen hield zijn koppie er wel bij en won zijn eerste race van dit jaar. “Het was echt een superspannende wedstrijd waarbij we elkaar weinig toegaven. Nadat ik iedereen zag wegvallen heb ik een kleine voorsprong weten op te bouwen. Op het laatst heb ik geen onnodige risico’s meer genomen. Vorig jaar heb ik door een nekblessure niet echt kunnen rijden. En daarom voelt zo’n overwinning echt goed.”

De strijd om de tweede plaats werd pas in de laatste ronde in het voordeel beslist van Noah Bronkhorst. Ook hij moest vanwege het gele-vlag-incident van achteren starten. Samen met Mijwaart reed hij naar de kopgroep. In een alles-of-niets-poging verwees hij zijn naaste opponent terug naar de derde plaats. Door zijn technische malheur was Frank Nieman gedwongen om in de tweede race met een andere motorfiets van start te gaan. Met een geleende Yamaha van Rody Kuiper kon de coureur uit Staphorst alsnog aan de race deelnemen. Tot groot ongenoegen van de concurrentie wist Nieman meteen een gaatje te slaan. Maar ook deze keer ging het fout. Vier ronden voor het einde schoof hij onderuit. Zonder noemswaardige schade kon hij de race voortzetten, maar meer dan de tweede plaats achter winnaar Kevin Mijwaart zat er niet in. De tweede plaats was voor Noah Bronkhorst die door zijn goede klasseringen de leiding overnam in het tussenklassement.

Uitslagen GAMMA-Yamaha R125 Berghem:

Race 1

  1. Ewald ‘t Hoen
  2. Noah Bronkhorst
  3. Kevin Mijwaart
  4. Damon van der Wielen
  5. Jaro Hoekstra

Race 2

  1. Kevin Mijwaart
  2. Frank Nieman
  3. Noah Bronkhorst
  4. Michiel de Boer
  5. Jaro Hoekstra

Wil je ook meedoen?