GAMMA-Yamaha R125 Cup Brakel: Spannend tot het einde

Titanenstrijd tussen Mijwaart en Bronkhorst

Als de eerste twee races voor de GAMMA-Yamaha R125 Cup een indicatie zijn voor dit seizoen, belooft het een heel mooi spektakel te gaan worden. In de tot nu toe verreden vier manches waren er maar liefst vier verschillende winnaars. Op Tweede Paasdag werd traditiegetrouw een wedstrijd verreden op de wielerbaan van het Gelderse Brakel. Daar kregen de vele toeschouwers genoeg spektakel voorgeschoteld.

In de eerste race nam Kevin Mijwaart sportieve revanche na zijn twee valpartijen een week eerder op het TT Junior Track Circuit Assen. Direct na de start nam hij het heft in handen met in zijn kielzog Noah Bronkhorst en Ewald ’t Hoen. Rondenlang streed dit trio om de ereplaatsen, maar ’t Hoen moest vanwege een pijnlijke knie het hoge tempo wat laten zakken. Tot de laatste ronde bleef Bronkhorst in het kielzog van Mijwaart rijden, maar die gaf geen krimp en won de race. De 15-jarige Rotterdammer wist na een bloedstollend duel met Noah Bronkhorst nipt te winnen.

“We waren heel goed aan elkaar gewaagd vandaag. Ik voelde Noah in mijn nek hijgen, maar ik wist hem achter mij te houden. Vandaag wilde ik hier winnen en revanche nemen voor Assen. Maar het kostte me meer moeite dan ik vooraf had verwacht”, aldus een blije winnaar.

Ewald ’t Hoen was meer dan tevreden met zijn derde plaats. Toch kreeg de 19-jarige Yamaha-rijder uit Poortugaal het zeker niet cadeau. Frank Nieman - die na een matige start naar voren was gereden - deed er alles aan om de derde plaats en de daarbij belangrijke punten naar zich toe te trekken. “Toch weer een podiumplaats en dat telt. Mijn knie is nog niet helemaal hersteld van mijn val op het TT Junior Track Circuit, maar ik verbeet de pijn en de adrenaline zorgde voor de rest”, aldus een lachende ’t Hoen.

Ook in de tweede race ging het kat-en-muis-spel tussen de beide kemphanen weer verder. Vanaf de start trokken Mijwaart en Bronkhorst een klein gaatje op de naaste achtervolgers. In de voorlaatste ronde sloeg Bronkhorst zijn slag en won de eerste wedstrijd uit zijn carrière.
“Dit voelt echt supergoed aan. Ik heb de sport dit jaar serieus genomen en heb in de afgelopen wintermaanden menig uurtje gespendeerd om mijn conditie op peil te krijgen. Vorig seizoen reed ik in de achterhoede en dat motiveert ook niet echt om voluit te gaan. Ik weet nu dat ik het kan en dat geeft mij wel zelfvertrouwen. In de eerste manche was Kevin net iets sneller, al heb ik wel geprobeerd om hem te passeren. Dit is echt mooi racen als je mee kunt strijden voor de ereplaatsen”, aldus de 15-jarige coureur uit Maasland.

Gamma-Yamaha R125 Cup
Noah Bronkhorst passeert Mijwaart binnendoor

De derde plaats ging wederom naar Ewald ’t Hoen, die ook nu weer kreeg af te rekenen met Nieman. “Het ging vandaag niet zoals ik had verwacht. Tijdens de trainingen kwam ik niet verder dan de vierde plaats en ook mijn starts waren vandaag niet perfect. Het is hier een kort baantje en moet je zorgen dat je meteen in de kopgroep zit anders wordt het heel moeilijk. Maar ik ben tevreden met de behaalde resultaten. In het tussenklassement sta ik nog steeds aan de leiding. Maar het mooie is wel dat de onderlinge verschillen dit jaar een stuk kleiner zijn. Er zijn meerdere coureurs die een wedstrijd kunnen winnen. Dat maakt het er alleen maar spannender door”, aldus Frank Nieman na afloop van de tweede race.

Uitslagen GAMMA-Yamaha R125 Cup Brakel:

Race 1

  1. Kevin Mijwaart
  2. Noah Bronkhorst
  3. Ewald 't Hoen

Race 2

  1. Noah Bronkhorst
  2. Kevin Mijwaart
  3. Ewald 't Hoen

Wil je ook meedoen?