GAMMA-Yamaha R125 Cup te Veldhoven - Felle onderlinge strijd met de nodige valpartijen

VELDHOVEN – Voorafgaande aan de wedstrijd op het circuit De Landsard in Veldhoven maakte Cees van Gaalen namens de SOBW bekend dat de GAMMA-Yamaha R125 Cup ook in 2015 van start zal gaan. Er zal in 2015 zowel met de nieuwe als de oude GAMMA-Yamaha R125 Cup motor worden gereden.

Met twee overwinningen bewees de kersverse kampioen Karlo Slager in de GAMMA-Yamaha R125 Cup op het circuit De Landsard in Veldhoven weer helemaal terug te zijn. In de afgelopen twee races was de 18-jarige coureur uit Staphorst niet helemaal bij de les geweest en presteerde hierdoor onder de maat.

In de eerste heat ging een kopgroep van vijf rijders een ongekend felle strijd aan om de ereplaatsen. Door een valpartij was Bart van der Helm het grootse slachtoffer in deze felle strijd en daarmee verspeelde de 16-jarige coureur uit Rijswijk kostbare punten. De beslissing om de ereplaatsen viel pas in de laatste ronde nota bene in de laatste bocht voor start en finish. Maurice Karsijns en Kevin Mijwaart raakten elkaar waardoor beide coureurs naast de baan kwamen. Daar maakte Karlo Slager, die achter de twee kemphanen op de derde plaats reed, dankbaar gebruik van en pakte zo een nipte overwinning. Als tweede finishte Karsijns voor Mijwaart. Dave van Kats wist een sterk rijdende Dennis Koopman achter zich te houden.

In de tweede heat was het Slager die direct de leiding pakte en onbedreigd naar de winst reed. Karlo Slager: “Het ging vandaag zoals ik had gehoopt, al moet ik eerlijk zeggen dat het zeker in de eerste race niet gemakkelijk was. Ik heb alles gegeven maar de concurrentie was gewoon sterk. We hebben er met zijn allen een mooie race van gemaakt en met een beetje geluk won ik de race. Daarom heb ik in de tweede heat meteen een gat geslagen op de achtervolgers. Deze resultaten had ik weer even nodig”.

GAMMA Yamaha R125 Cup

De strijd om de tweede plaats leek in eerste instantie te gaan tussen een vijftal coureurs. Halverwege de race was dit ingekort tot een trio totdat Maurice Karsijns in de laatste ronde ten val kwam. Met enkele gekneusde ribben en een grote deuk in zijn ego kwam de 17-jarige MBO scholier er nog goed vanaf.” Dit is een weekend om snel te vergeten. Maar liefst drie keer ben ik ten val gekomen en dat is mij nog nooit overkomen. We reden met zijn drieën op het scherpst van de snede en plotseling schoof de achterkant weg. Ik probeerde nog te corrigeren maar voordat ik het wist lag ik in de bandenstapel. Gelukkig kon ik de wedstrijd nog uitrijden en ben ik als tiende gefinisht. Het zijn toch belangrijke punten voor het kampioenschap. Het is mijn laatste seizoen in de GAMMA-Yamaha R125 Cup en dat wil ik graag als vicekampioen afsluiten”.

Grote winnaar was ongetwijfeld Kevin Mijwaart die met zijn tweede plaats belangrijke punten bij elkaar sprokkelde. De coureur uit Almere is in samen met Karsijns in strijd om de tweede plaats in het kampioenschap. “Ik heb in beide races echt alles moeten geven voor deze klasseringen. In de eerste race ging het echt hard tegen hard. Met een beetje geluk had ik deze race kunnen winnen maar ik kwam in aanraking met Maurice waardoor we beiden buiten de baan raakten. In de tweede race ben ik na een matige start naar voren gereden. Toen ik eenmaal bij de groep zat die streed om de tweede plaats heb ik rustig mijn kansen afgewacht. Ik zag Maurice onderuit gaan en daarna heb ik echt alles gegeven om als tweede te finishen. Ik kon nipt Dave van Kats achter mij houden en daarmee heb ik belangrijke punten voor de tweede plaats in het eindklassement gescoord”.

GAMMA Yamaha R125 Cup
Mijwaart (99), Karsijns (10) & Dave van Kats (32)

De GAMMA-Yamaha R125 Cup wordt vervolgd in Zwolle op zaterdag 28 september op het circuit Wijthmenerplas.

Uitslagen GAMMA-Yamaha R125 Cup Veldhoven:

Eerste race:
1. Karlo Slager
2. Maurice Karsijns
3. Kevin Mijwaart
4. Dave van Kats
5. Dennis Koopman

Tweede race:
1. Karlo Slager
2. Kevin Mijwaart
3. Dave van Kats
4. Michiel de Boer
5. Bart van der Helm

Wil je ook meedoen?