GAMMA-Yamaha R125 Cup te Berghem - Afgetekende overwinning voor Maurice Karsijns

Karlo Slager had graag met een klinkende overwinning zijn tweede titel in de GAMMA Yamaha R125 Cup willen vieren. Maar het gaat momenteel niet zoals Karlo Slager het graag zou willen zien. De 18-jarige coureur uit Staphorst kwam op het circuit in Berghem in de eerste race ten val en in de tweede wedstrijd moest hij genoegen nemen met de derde plaats. Toch was dat genoeg om zijn titel in deze uiterst populaire opstapklasse te prolongeren.

“Graag had ik hier als winnaar en kampioen de wedstrijd afgesloten maar het ging vandaag niet helemaal wat ik vooraf op had gehoopt. Ik weet niet waar het aan ligt, maar het lukte gewoon niet. Na de zomerstop mis ik de motivatie om voluit te gaan. Je weet dat je kampioen wordt en ik weet dat ik in principe de wedstrijd kan winnen. Het is ook mijn laatste jaar en daardoor miste ik de scherpte. Dit is geen goedkoop excuus maar ik ben momenteel met mijn gedachte er niet goed bij”.

De winst ging naar Maurice Karsijns die in beide races iedereen te snel af was. De 17-jarige MBO scholier uit Leek was na afloop blij met zijn derde overwinning van dit seizoen. “Dit circuit ligt mij beter dan Assen, het komt hier op pure stuurmanskunst aan. Maar het is ook voor mij een mooie opsteker want ik ga op 5 oktober meedoen aan de European Honda Cup die op het Franse circuit van Magny Cours wordt gereden. Deze kans heb ik gekregen via de bemiddeling van Rob Vennegoor. Het is mijn laatste seizoen in deze klasse dus kan ik kijken of ik in 2015 misschien in die klasse van start kan gaan. Ik heb enorm veel geleerd in de GAMMA Yamaha R125 Cup. Het is een perfecte opstapklasse naar een andere raceklasse. Het liefst zou ik gaan deelnemen aan de ONK Supersport, maar dat lijkt een onmogelijke opgave vanwege de sponsoring”.

GAMMA Yamaha R125 Cup
Slager (5), Karsijns (10), Dave van Kats (34)

De tweede plaats ging naar Bart van der Helm. “In de eerste race heb ik een mooie strijd geleverd met Maurice totdat we enkele achterblijvers moesten passeren waardoor ik de aansluiting verloor. In de tweede wedstrijd had ik een matige start waardoor ik niet verder kwam dan de vierde plaats. Het is mijn tweede podiumplek van dit seizoen. Daar ben ik enorm blij mee en ik wil in de resterende races dit succes gaan herhalen”.

Als derde mocht ook Jorel Boerboom mee het erepodium. De 17-jarige coureur had voldoende aan de derde en vijfde plaats. Daarmee liet de 17-jarige coureur uit ’s-Gravenzande zien dat zijn overwinning in de laatste wedstrijd geen een-dagsucces was. “In de eerste race kon ik Maurice en Bart bijblijven maar op een gegeven moment trokken ze een klein gaatje wat ik niet meer dicht kon rijden. Ik wilde geen onnodige risico’s gaan nemen want ik was tevreden met de derde plaats. Ik heb een mooie strijd geleverd met Dennis Koopman die vandaag bijzonder sterk reed. In de tweede heat heb ik hard moeten rijden om de vijfde plaats te behalen. Samen met Bart van der Helm heb ik gestreden voor de vierde plaats. Maar hij was mij net iets te snel af”.

In de tweede heat nam Dave van Kats sportieve revanche met zijn tweede plaats. In de eerste race kwam hij in een onderling duel met Karlo Slager ten val. “We zijn goede vrienden maar op dat moment even niet”, aldus een lachende Kats die ook weet dat er in het heetst van de strijd zoiets kan gebeuren. “Karlo wilde op dat moment gewoon iets te veel waardoor hij mij van de baan drukte. Daarna ben ik vanaf de laatste plaats naar de dertiende plek gereden. In de tweede race kon ik gelukkig kopstart pakken en heb met Maurice en Karlo een bikkelharde strijd moeten leveren voor de ereplaatsen. In de pauze heb ik met Karlo het akkefietje uitgesproken en hij heeft netjes zijn excuus aangeboden”.

GAMMA Yamaha R125 Cup
Ewald 't Hoen (6), Rik Cramer (72), Michiel de Boer (3)

Grootste verliezer in Berghem was ongetwijfeld Kevin Mijwaart. De 15-jarige VMBO scholier uit Almere kon totaal zijn draai niet vinden. Mijwaart, die samen met Maurice Karsijns strijd om de tweede plaats in het eindklassement, kwam door zijn resultaten op grotere achterstand op zijn naaste concurrent. Tijdens de trainingen die op een halfnatte baan werd verreden, kon hij geen snelle ronde rijden. Mijwaart: “Ik miste het zelfvertrouwen en moest daardoor vanaf de dertiende startplaats aan de wedstrijd beginnen”. In de eerste heat finishte hij als vijfde. Maar in de tweede race liet hij veel punten liggen met de achtste plaats.

Uitslagen GAMMA-Yamaha R125 Cup te Berghem:

Eerste race:
1. Maurice Karsijns
2. Bart van der Helm
3. Jorel Boerboom
4. Dennis Koopman
5. Kevin Mijwaart

Tweede race:
1. Maurice Karsijns
2. Dave van Kats
3. Karlo Slager
4. Bart van der Helm
5. Jorel Boerboom

Wil je ook meedoen?