Jorel Boerboom weer ouderwets op dreef

Karlo Slager had afgelopen weekend voor de tweede keer in zijn motorsportcarrière de titel in de GAMMA Yamaha R125 Cup kunnen behalen. Maar de Yamaha-coureur uit Staphorst kwam in beide races ten val. Dit in vergelijking met een week eerder toen Slager tijdens de GAMMA Racing Day nog ongenaakbaar was en hij twee keer de volle buit voor zich op eiste. Toch is er voor de sympathieke rijder niets aan de hand. Zijn voorsprong in het kampioenschap is dusdanig groot dat hij in de volgende wedstrijd in Berghem het karwei kan afmaken. “Waar het aan lag weet ik niet. Misschien was ik niet helemaal geconcentreerd. Dit heb ik nog niet eerder in de races mee gemaakt. Maar ik moet eerlijk toegeven dat het beide keren mijn eigen fout was”.

Omdat er wederom op het TT Junior Track werd gereden besloot de wedstrijdleiding om de wedstrijden in de andere rijrichting te laten verrijden. Een goed idee want zo creëer je een geheel ander circuit. Na afloop van de twee races stond er een zeer gelukkige Jorel Boerboom weer eens op de hoogste trede van het erepodium. De 17-jarige Yamaha-coureur uit ’s-Gravenzande had reden om blij te zijn. Het was zijn eerste overwinning van dit jaar, maar het allerbelangrijkste voor hem was dat hij weer plezier had in het racen. Na de nodige tegenslagen eerder in dit seizoen verloor Jorel de motivatie en plezier in het racen. Tijdens de racecamp, die tussen de twee wedstrijden werd georganiseerd op de TT Junior Track, werd hij mentaal bijgestaan door KNMV bondscoach Barry Veneman, Joey Litjens en Roy ten Napel. Zij ondersteunden Boerboom de hele week en hielpen hem over het cruciale dode punt heen. Dat hij even dit ruggensteuntje nodig had bewees hij door in beide heats weer ouderwets te vlammen. Met een fraaie eerste en tweede plaats liet hij zien dat hij nog steeds mee kan draaien met de top.

Dit resultaat had ik even nodig en ik heb er weer zin in” opent Boerboom na afloop. “Gedurende de eerste race heb ik echt alles moeten geven voor de overwinning. Ik had een matige start en ging pas als vijfde de eerste bocht in. Daarna ben ik naar voren gereden en heb samen met Dave Kats gestreden voor de eerste plaats. Vooral de harde wind speelde ons danig parten. Toen we de eerste achterblijvers moesten passeren had ik net iets meer geluk en heb ik alles gegeven voor de winst. Het was voor mij vandaag een podium of jodium”. Als derde finishte Kevin Mijwaart voor Silven Venus. De VMBO coureur uit Nieuwkuijk behaalde hiermee zijn beste resultaat in zijn eerste seizoen in de GAMMA-Yamaha R125 Cup. Tycho Wedman eindigde de race als vijfde

GAMMA Yamaha R125 Cup
Jorel Boerboom (25) voor Maurice Karsijns (10)

Diskwalificatie
Maar ook in de tweede heat was de onderlinge strijd ongekend spannend toen vier rijders een verbeten strijd uitvochten voor de eerste plaats. Het was uiteindelijk Kevin Mijwaart die aan het langste eind trok voor Boerboom, Maurice Karsijns en Ewald ’t Hoen. Het was voor de 15-jarige coureur uit Almere zijn tweede winst in deze opstapklasse. “In de eerste race ging het niet geheel naar wens. Ik moest vanaf de negende plaats naar voren rijden en even lag ik op de eerste plaats. In mijn haast om de leiding te behouden kwam ik naast de baan waardoor ik weer moest aansluiten met een groep van vier rijders. Meer dan de derde plaats zat er niet in maar gelukkig ging het in de tweede race beter. Toen Karlo Slager ten val kwam kon ik de meute ontwijken en meteen een klein gaatje slaan. Ik wist dat Jorel achter mij zat maar ondanks dat heb ik geen onnodige risico’s genomen. Ik wist dat de beslissing zou vallen bij het passeren van de achterblijvers. Dat ging goed en wist ik dat ik de winst in de pocket had”.

In het tussenklassement maakte Mijwaart een flinke stap vooruit naar Maurice Karsijns die in Assen kostbare punten liet liggen door een resp. een zesde en derde plaats. Het verschil bedraagt slechts drie punten. Tycho Wedman die als vierde over de finish kwam werd na afloop van de race gediskwalificeerd. De 18-jarige Yamaha coureur uit Houten had op zijn motorfiets een verkeerd luchtfilter gemonteerd wat reglementair verboden is.

GAMMA Yamaha R125 Cup
Kevin Mijwaart (99) won de tweede race voor Boerboom (25) en Karsijns (10)

Uitslagen GAMMA-Yamaha R125 Cup Assen:

Eerste race:
1. Jorel Boerboom
2. Dave van Kats
3. Kevin Mijwaart
4. Silven Venus
5. Tycho Wedman

Tweede race:
1. Kevin Mijwaart
2. Jorel Boerboom
3. Maurice Karsijns
4. Ewald 't Hoen
5. Rik Cramer

Wil je ook meedoen?