Kevin Mijwaart komt steeds dichter bij Karlo Slager

In een sterk uitgedund deelnemersveld op het motorsportevenement in Blokzijl zijn het Karlo Slager en Kevin Mijwaart die uitmaken wie de sterkste is op het stratencircuit. De winst van Slager in de tweede race is doorslaggevend voor het betreden van het hoogste podium. Mijwaart weet de Staphorster steeds beter te volgen en wordt knap tweede. Hij klimt daarmee naar de derde plaats in het kampioenschap.

GAMMA Yamaha R125 Cup

De eerste race van de GAMMA Yamaha R125 Cup gaat in de regen van start waarbij Bart van der Helm het snelst weg is. Hij vecht samen met Mijwaart om de koppositie en weet na de eerste ronde – zij-aan-zij met Mijwaart - als eerste door te komen. Daarna is het Mijwaart die de kop overneemt en samen met van der Helm en Slager wegrijdt van de achtervolgers. Slager ligt lange tijd derde maar weet zich met nog zeven ronden te rijden toch weer naar de eerste plaats te manoeuvreren. Mijwaart houdt het hoofd koel en loert op een kans om Slager te passeren. Van der Helm kan het tempo niet meer volgen en laat een klein gaatje vallen. Mijwaart slaagt in zijn missie en passeert Slager in de laatste ronde. Hij komt met 0,6 seconden voorsprong als eerste over de finish. Dave van Kats pakt net voor Rik Cramer, Tycho Wedman en Mike Slings de vierde plaats.

“Ik lag lange tijd derde, Bart kon de slipstream van Kevin pakken en dat lukte mij in het begin niet” legt Slager uit. “Toen ik Bart voorbij was kon ik zelf ook de slipstream pakken en dan is het een stuk relaxter rijden. Met nog twee ronden te gaan viel er een achterblijver en kon ik Kevin niet meer inhalen. Op de baan was er eigenlijk maar 1 plek waar we elkaar goed konden inhalen maar door de gele vlag was die kans dus verkeken.”

Van der Helm: “Ik had een goede start en lag een aantal ronden op kop. Toen Karlo uiteindelijk voorbij kwam kon ik het tempo helaas niet meer bijhouden. Op het rechte stuk winnen Karlo en Kevin veel doordat ze wat lichter zijn dan ik. In de bochten is het verschil niet zo groot, alleen dit circuit heeft niet zoveel bochten.”

Tweede race
Het asfalt is in de tweede race van de GAMMA Yamaha R125 Cup zo goed als droog als de coureurs opnieuw van start gaan. Dit keer is het wel Slager die goed weg is. Mijwaart volgt in zijn kielzog. De twee coureurs rijden langzaam weg van de rest en geven elkaar niets cadeau. Op de streep komt Mijwaart slechts 0,29 seconden tekort op Slager. Dave van Kats rijdt zich vanaf een zesde positie sterk terug naar de derde plaats en laat van der Helm net achter zich. 

“Ik bleef in de tweede race hangen in de versnelling bij de start waardoor ik wat minder goed weg kwam” vertelt Mijwaart. “Met nog drie ronden te rijden kwamen Karlo en ik een paar achterblijvers tegen. Ik had daar wat last van maar kon het gaatje met Karlo toch weer dichtrijden. Daarna kwam ik hem niet meer voorbij en werd ik tweede. Ik ben heel tevreden over vandaag, in het kampioenschap ben ik een plek gestegen en sta ik nu derde. Dit had ik nooit verwacht in mijn eerste jaar op de Yamaha.”

Van Kats: “Mijn start was slecht en ik viel meteen wat plaatsen terug. Toch kon ik langzaam weer naar voren komen tot een uiteindelijke derde plaats. Ik ben wel tevreden over vandaag, er had misschien wel meer ingezeten als ik me wat beter had gekwalificeerd.”

Slager doet goede zaken voor het kampioenschap door zijn resultaat in Blokzijl: “Het is wel jammer dat er niet veel coureurs aan de start zijn verschenen vandaag. Deze baan is niet echt uitdagend. Je maakt het verschil in slechts vier bochten, de rest is alleen maar rechte stukken. Ik ben vandaag wel weer wat punten uitgelopen en dat is goed voor mijn kampioenschap.”

GAMMA Yamaha R125 Cup

Uitslag 5 juli 2014

 1. Karlo Slager
 2. Kevin Mijwaart
 3. Dave van Kats
 4. Bart van der Helm
 5. Tycho Wedman
 6. Maurice Karsijns
 7. Dennis Koopman
 8. Joep Overbeeke
 9. Damon van der Wielen
 10. Rik Cramer
 11. Ewald ’t Hoen
 12. Rody Kuiper
 13. William Maasse
 14. Mike Slings
 15. Ilona Hulst
 16. Jasper Onderberg

Wil je ook meedoen?