Slager wint in Emmen, Karsijns verstevigt tweede plek in kampioenschap

Close finish in de tweede race Yamaha R125 Cup – Powered by GAMMA

Ook in Emmen laat Karlo Slager zien dat hij de beste van het veld is in de Yamaha R125 Cup – Powered by GAMMA. Met gemak stuurt hij zijn motorfiets tweemaal naar de overwinning. Maurice Karsijns rijdt zichzelf opnieuw in de kijker door met twee sterke races de tweede plaats op te eisen.

GAMMA Yamaha R125 Cup
Karlo Slager (5)

Karsijns pakt in de eerste race direct de kop over van Slager, die op pole position staat. Slechts twee ronden houdt de 17-jarige coureur uit Leek deze plek vast voordat Slager hem slim passeert. Karsijns klampt zich vast aan Slager en probeert het gat tussen hen te beperken. Toch moet hij halverwege de wedstrijd Slager laten gaan. Zijn voorsprong op de achtervolgers blijft de hele wedstrijd voldoende om tweede te worden. Achter deze twee coureurs strijden Tycho Wedman, Dave van Kats, Kevin Mijwaart, Dennis Koopman en Bart van der Helm in een groepje voor de overgebleven punten. Van Kats weet uiteindelijk de derde plek te pakken voor Wedman. Mijwaart komt als vijfde over de finish. De wedstrijdleiding heeft echter een valse start bij hem geconstateerd waardoor hij twee plaatsen terug wordt gezet.

Van Kats: “Ik kon de groep goed volgen. Alleen op het rechte stuk kwam ik tekort waardoor ik in de bochten mij medecoureurs flink moest uitremmen om bij te blijven. Door het slijten van de band van Maurice konden we nog iets op hem inlopen maar het gat was te groot om hem te kunnen passeren. Het rijden gaat ontzettend goed en daar ben ik erg blij mee. De motor vertoont wat slijtage, ik hoop dat ik dat voor de volgende wedstrijd in Blokzijl gefikst heb.”

Karsijns: “Ik moest halverwege de race het tempo laten zakken doordat de banden in de rechterbochten begonnen te glijden. Gelukkig had ik voldoende voorsprong op de achtervolgers waardoor mijn tweede plek veilig was.”

GAMMA Yamaha R125 Cup
Maurice Karsijns (10) direct na de start voor Slager (5), Dave van Kats (32) en Tycho Wedman (96)

Close finish
In de tweede race is het weer Karsijns die sterk vertrekt en als eerste de eerste bocht doorkomt. Weer houdt hij deze positie slechts twee ronden vast voordat Slager hem passeert en zijn voorsprong kan gaan uitbouwen. Zonder tegenstand ziet hij als eerste de finishvlag. Achter hem ontstaat een stevige strijd waarbij Karsijns de achtervolgende groep aanvoert met in zijn kielzog Van Kats, Wedman, van der Helm en Mijwaart. Later sluit ook Koopman aan. De groep jaagt op Slager maar komt niet dichterbij. Mijwaart vecht zich sterk terug van een zesde naar een derde positie. Van der Helm moet halverwege de wedstrijd lossen. Karsijns houdt het hoofd koel en komt met slechts 0.29 seconden voorsprong op Mijwaart als tweede over de streep. Van Kats blijft Wedman op 0.41 seconden voor en wordt vierde.

Karsijns: “Deze race was een stuk moeilijker dan de eerste. De jongens zaten vlak achter me en ik probeerde elke keer aan de binnenkant van het rechte stuk en in de bochten goed te verdedigen. Ik wilde perse vooraan de groep blijven want dan bepaal je de race grotendeels zelf. Dat heb ik gelukkig goed volgehouden. In het klassement ben ik wel weer wat uitgelopen en dat is goed!”

Uitslag 21 juni 2014

 1. Karlo Slager      
 2. Maurice Karsijns            
 3. Dave van Kats
 4. Tycho Wedman              
 5. Kevin Mijwaart
 6. Bart van der Helm
 7. Dennis Koopman
 8. Ewald ’t Hoen
 9. Rik Cramer
 10. Silven Venus
 11. Mike Slings
 12. Damon van der Wielen
 13. Joep Overbeeke
 14. Noah Bronkhorst
 15. Michiel de Boer
 16. Rody Kuiper
 17. Thorben Scheper
 18. Jaro Hoekstra
 19. Alain Carree
 20. Ilona Hulst
 21. Gijs Verhoeven
 22. Yorick de Bruin
 23. William Maasse
 24. Jasper Onderberg
 25. Tijs Heesakkers
 26. Dianne Geesink              

Bronvermelding foto’s: Motografie

Wil je ook meedoen?