GAMMA Yamaha R125 Cup - Karlo Slager: “Winnen in Staphorst is toch specialer”

Verrassend sterk optreden van Kevin Mijwaart in GAMMA Yamaha R125 Cup

Twee maal staand op de motor kwam Karlo Slager als winnaar over de finish in zijn Staphorst. De GAMMA Yamaha R125 Cup coureur liet Kevin Mijwaart dichtbij komen maar pakte op zijn thuiscircuit toch de volle winst. “De motorsport leeft enorm hier in Staphorst. Ik was best een beetje zenuwachtig voor vandaag en dan is het extra mooi om hier te winnen.”

In de eerste race is het Kevin Mijwaart die brutaal de kopstart pakt nadat hij vanaf plek drie vertrok. De eerste vijf ronden duelleert hij sterk met Slager en de twee coureurs wisselen een aantal keren van koppositie. Vlak achter deze kemphanen vechten Maurice Karsijns, Tycho Wedman en Rik Cramer voor de derde plaats. Doordat er halverwege de race wat achterblijvers op het pad van Slager en Mijwaart komen kan Slager wat uitlopen. Langzaam bouwt hij zijn voorsprong uit en komt met ruim 8 seconden voorsprong over de finish. Mijwaart heeft dan wel voldoende afstand op zijn achtervolgers en eist daarmee de tweede plaats op. Met een voorsprong van slechts 0,012 seconden op Wedman wordt Karsijns derde.

GAMMA Yamaha R125 Cup

Mijwaart: “Karlo rijdt iets harder dan ik maar als ik achter hem zit dan hou ik hem toch wel bij. Toen er een achterblijver tussen ons in kwam raakte ik helaas de aansluiting met zijn slipstream kwijt. Het gaatje dat toen ontstond kon ik helaas niet meer goedmaken. Ik had niet verwacht dat ik in dit eerste jaar Yamaha R125 Cup zo goed zou rijden. Als ik dit volhou dat zit er misschien wel een top vijf klassement in en dat zou heel mooi zijn.”

Rode vlag
In de tweede race is Slager wel direct goed weg en slaat hij al vrij snel een klein gaatje. Tycho Wedman en Bart van der Helm zitten hem op de hielen en zetten de tegenaanval in. Mijwaart is door zijn slechte start teruggezakt naar de vijfde positie. Hij weet zich echter goed terug te vechten en als hij de derde plaats heeft overgenomen van van der Helm wordt de wedstrijd afgevlagd met rood vanwege een valpartij. Bij de herstart die volgt is Mijwaart wel goed weg en ligt hij de eerste ronde op kop. Toch weet Slager hem snel te passeren en in de vijf resterende ronden die nog gereden worden komt hij niet echt meer in gevaar. Mijwaart wordt opnieuw tweede en Karsijns derde.

Slager: “Kevin boekt veel progressie dit jaar. Het zou best kunnen dat hij een keer een overwinning gaat pakken dit seizoen. Voor mij is het mooi om hier in Staphorst te winnen. Veel mensen kennen mij hier en als je voor eigen publiek dan de punten pakt is dat extra speciaal.“

Top drie
Coach Joey Litjens laat kort zijn licht schijnen op de top drie van Staphorst: “Karlo is de dominerende man. Hij stuurt de bochten veel korter in dan de rest en daarmee maakt hij echt het verschil. Kevin is de verrassing van dit jaar, ik zie voor hem een mooie toekomst als coureur. Maurice gaat steeds constanter rijden. Hij mag nog wel wat meer zijn koppie gebruiken.”

GAMMA Yamaha R125 Cup
Karlo Slager

Uitslag 9 juni 2014:

  1. Karlo Slager
  2. Kevin Mijwaart
  3. Maurice Karsijns
  4. Tycho Wedman
  5. Jorel Boerboom
  6. Bart van der Helm
  7. Rik Cramer
  8. Ewald ‘t Hoen
  9. Rody Kuiper
  10. Mike Slings

Bronvermelding foto’s: © Albert Antonie Photography

Wil je ook meedoen?