GAMMA Yamaha R125 Cup - Karlo Slager pakt met grote voorsprong de winst in Francorchamps

Van der Helm en Karsijns zetten sterk de tegenaanval in

Met vier overwinningen was Karlo Slager afgelopen weekend in Francorchamps heer en meester. Hij liet wederom zijn klasse zien en pakte met grote voorsprong in alle wedstrijden van de GAMMA Yamaha R125 Cup de winst. Maurice Karsijns wist het dichtst bij Slager in de buurt te komen met een achterstand van iets meer dan acht seconden in de eerste race op zondag.

Nadat de lichten zaterdag werden gedoofd is het Slager die meteen het voortouw neemt en de snelheid opvoert. Zonder in gevaar te zijn geweest pakt hij eenvoudig de winst in beide races. Een tweede hoofdrol was weggelegd voor Bart van der Helm. De 16-jarige Rijswijker startte zijn races vanaf de tweede positie en knokte stevig mee om de punten. In de eerste wedstrijd houdt hij Slager een paar ronden bij maar moet uiteindelijk toch een gat laten ontstaan. De tweede plek is dan wel veilig gesteld. In de tweede race strijdt hij samen met Tycho Wedman, Jorel Boerboom, Maurice Karsijns, Kevin Mijwaart en Dave van Kats wederom om de tweede plaats. Nu moet hij Jorel Boerboom, die vanaf een negende startpositie sterk terug komt, voor zich laten.

Van der Helm: “Ik had in de eerste race een goede start en kon Karlo een aantal rondes goed volgen. Na een ronde of zes moest ik toch lossen. Doordat ik een grote voorsprong op de achtervolgers had kon ik de race rustig uitrijden. In de tweede race kreeg ik geen kans om Karlo te volgen omdat Maurice voor mij zat. Dit was een spannende race want we streden met een sterke groep om de tweede plek. Hier werd ik uiteindelijk derde.”

Op zaterdag kregen Yorick de Bruin, Silven Venus en Jaro Hoekstra door de SOBW wegens disciplinaire redenen een penalty. Zij moesten beide races achteraan starten.

GAMMA Yamaha R125 Cup

Sterk optreden Karsijns
Ook op zondag was het Slager die de rest opnieuw het nakijken geeft. Van der Helm zit er in de eerste race meteen weer goed bij en strijdt samen met Slager om de koppositie. Hij verloor echter de grip op zijn achterwiel waardoor een valpartij hem terug drong naar het achterveld. Maurice Karsijns profiteert van deze valpartij en wordt op ruim acht seconden achter Slager tweede. In de tweede race laat Kevin Mijwaart zich sterk voorin zien en neemt direct na de start de tweede positie achter Slager in. Zijn voorsprong op de rest is groot genoeg waardoor Mijwaart de tweede plek pakt. Van der Helm blijft de groep achtervolgers met Karsijns voor en wordt derde en neemt daarmee revanche op zijn valpartij in de eerste race. Karsijns voert de groep achtervolgers aan en blijft Dave van Kats op slechts twee honderdsten voor en wordt vierde. Karsijns: “Ik kon de jongens voorin niet bijhouden en achter mij reden ook een paar jongens die eigenlijk sneller zijn dan ik. Daardoor heb ik de boel een beetje opgehouden maar kon ik toch de vierde plek pakken. Daarmee ben ik wel tweede in het dagklassement geworden en dat is heel mooi.”

GAMMA Yamaha R125 Cup

Uitslag zaterdag 31 mei 2014:

 1. Karlo Slager      
 2. Bart van der Helm         
 3. Jorel Boerboom             
 4. Tycho Wedman              
 5. Maurice Karsijns            
 6. Kevin Mijwaart
 7. Dave van Kats  
 8. Alain Carree     
 9. Pascal Manuels
 10. Dennis Koopman             

Uitslag zondag 1 juni 2014

 1. Karlo Slager      
 2. Maurice Karsijns            
 3. Tycho Wedman              
 4. Kevin Mijwaart
 5. Pascal Manuels               
 6. Dave van Kats  
 7. Bart van der Helm         
 8. Tomas de Vries               
 9. Mike Slings
 10. Dennis Koopman

 

Wil je ook meedoen?