Karlo Slager wint tweede wedstrijd Yamaha R125 Cup – Powered by GAMMA

Met een indrukwekkende inhaalrace wint Karlo Slager ook de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Yamaha R125 Cup – Powered by GAMMA. Nadat hij een week eerder in Assen beide wedstrijdraces op zijn naam wist te schrijven staat hij ook in Berghem op de hoogste trede van het podium. Jorel Boerboom komt zwaar ten val.

Vertrekkend vanaf pole position weet Slager in de eerste manche al vrij snel een gaatje te slaan met de concurrentie. Een valpartij in de vijfde ronde dwingt hem terug naar het achterveld vanwaar hij aan een indrukwekkende inhaalrace begint. Vlak voor de finish is hij slechts een paar tienden van seconden verwijderd van de eerste plaats en moet hij alleen Mike Slings voor zich laten. “Ik had net een nieuwe set banden onder de motor liggen. In de vrije training en kwalificatietraining merkte ik dat de banden snel slechter werden, waarschijnlijk door het soort asfalt dat op het circuit ligt. Hoewel ik wel goed vertrok voelde ik dat mijn achterband af en toe weggleed. In de vijfde ronde ging ik onderuit. Toen ik weer op de motor zat ben ik als een gek gaan rijden en vloog ik iedereen voorbij. Uiteindelijk kwam ik net een klein stukje tekort om de winst in de eerste race te pakken” aldus Slager.

Carlo Slager
Carlo Slager (5)

De tweede race wordt overschaduwd door een ongeluk van Jorel Boerboom. Doordat hij in de tweede ronde ten val komt kan Mike Slings die vlak achter hem zat hem niet meer ontwijken en raakt hem hard tegen zijn hoofd. Boerboom blijft daardoor een tijdje bewusteloos liggen maar kan wonder boven wonder vrij snel daarna zelf opstaan en de baan verlaten. Zijn pak wordt gedeeltelijk opengescheurd doordat het stepje van de motor van Slings aan zijn pak blijft haken. Boerboom: “Het zit me niet mee dit seizoen. De eerste race kwam ik ook al ten val en kon ik niet meer verder. De tweede race kwam ik met mijn voorwiel in een kuiltje en lag ik weer op de grond. Ik heb nog geluk gehad dat het stepje van Mike’s motor niet helemaal tot aan mijn sleutelbeen kwam want anders was het nog veel erger geweest.”

Een rode vlag zorgt na het ongeluk voor een herstart van de tweede race. Slager is ook hier goed weg en pakt in deze race vrij eenvoudig de winst. “Deze race heb ik meer met mijn verstand gereden want ik wilde wel met de overwinningsbeker naar huis gaan. Dat is gelukt!” Maurice Karsijns staat in Berghem op de een na hoogste trede door een vierde en tweede plek in beide wedstrijdraces. Ook hij had de eerste race last van de banden: “In de eerste race lag ik na de valpartij van Karlo even op kop maar doordat mijn banden snel versleten moest ik rustiger gaan rijden. Daardoor werd ik ingehaald maar kon ik uiteindelijk nog als vierde eindigen. De tweede race heb ik een nieuwe band gemonteerd en toen ben ik tweede geworden achter Karlo.”

Uitslag Yamaha R125 Cup – Powered by GAMMA: tweede wedstrijd in Berghem op 12 april 2014

 1. Karlo Slager
 2. Maurice Karsijns
 3. Tycho Wedman
 4. Mike Slings
 5. Rik Cramer
 6. Dave van Kats
 7. Bart van der Helm
 8. Michiel de Boer
 9. Kevin Mijwaart
 10. Ewald ’t Hoen
 11. Damon van der Wielen
 12. Joep Overbeeke
 13. William Maasse
 14. Dianne Geesink
 15. Alain Carree
 16. Noah Bronkhorst
 17. Gijs Verhoeven
 18. Thorben Scheper
 19. Pascal Manuels
 20. Ilona Hulst
 21. Jaro Hoekstra
 22. Rody Kuiper
 23. Yorick de Bruin
 24. Tijs Heesakkers
 25. Silven Venus
 26. Jasper Onderberg
 27. Jorel Boerboom

Wil je ook meedoen?