Sfeervolle kampioenshuldiging GAMMA-Yamaha R125 Cup coureurs in Heesch

GAMMA blijft Yamaha R125 Cup sponsoren

HEESCH – Yamaha Nederland en GAMMA kunnen tevreden terugkijken op het tweede seizoen van de GAMMA-Yamaha R125 Cup. Dat concludeerde Arno Sunnotel, algemeen directeur van Yamaha Nederland tijdens de jaarlijkse kampioenshuldiging van de SOBW. In Cultureel Centrum De Pas in Heesch werden alle kampioenen van deze Stichting Organisatie Brommer- en scooter Wegraces gehuldigd“Het deelnemersveld is breder en daardoor ook sterker geworden. Er waren afgelopen seizoen minimaal vijf rijders die een race konden winnen. Karlo Slager, de kampioen van de GAMMA- Yamaha R125 Cup heeft er alles aan moeten doen om zijn titel te behalen. Het deelnemersveld zat ook veel dichter bij elkaar dan in 2012 toen we met deze opstapklasse begonnen. Als we terugkijken is deze klasse enorm gegroeid. En dat was ook onze opzet. Er zijn veel jonge rijders die in de toekomst nog verder kunnen groeien. Daardoor zijn er meer wisselende uitslagen geweest en dat kenmerkt ook de kracht van deze klasse”, aldus Sunnotel.
Hoofdsponsor GAMMA heeft ook de nieuwe generatie motorcoureurs zien opkomen. De directie van Nederlands grootste bouwketen heeft besloten dat men ook in 2014 doorgaat met de sponsoring. “En daar zijn we heel blij maar ook trots op”, aldus de algemeen directeur van Yamaha Nederland.
Tijdens de jaarlijkse GAMMA Racing Day, die komend jaar op zondag 3 augustus op het TT Circuit Assen zal worden gehouden, zal er nog meer aandacht worden besteed aan deze 125cc opstapklasse. Naast de demowedstrijd op het grote circuit wil men meer publiek laten komen naar de TT Junior Track waar de wedstrijden worden verreden. “Het is belangrijk dat het publiek ook kennis maakt met de wedstrijden en men met eigen ogen kan zien hoe mooi deze races zijn.” Tijdens deze gratis te bezoeken wedstrijddag op het TT Circuit Assen kan het publiek kennis maken met diverse opstapklassen. Daar wordt de basis gelegd voor jonge kinderen, die misschien iets willen gaan doen in de motorsport. GAMMA wil met de organisatie er een nog groter familiefeest van gaan maken.
Afgelopen jaar kwam niemand minder dan oud-wegracecoureur Wilco Zeelenberg de jonge rijders in de GAMMA-Yamaha R125 Cup een clinic geven. De teammanager van MotoGP-kampioen Jorge Lorenzo was onder de indruk van de kwaliteiten van de coureurs: “In dit soort klassen leren ze racen en dat vormt de basis voor de toekomst.” Uit handen van Cees van Gaalen, voorzitter van de SOBW kregen de drie eerst geklasseerde rijders van de GAMMA- Yamaha R125 Cup een waardecheque uitgereikt namens GAMMA. Een geste die door de drie coureurs zeer werd gewaardeerd. Kampioen Karlo Slager, Frank Nieman en Dave van Kats bedankten Sunnotel hartelijk voor deze appreciatie van GAMMA.

Plannen
De kersverse kampioen van de GAMMA-Yamaha R125 Cup, Karlo Slager, maakte tijdens de huldiging bekend dat hij voor 2014 nog geen team heeft. Graag wil de 18-jarige coureur uit Staphorst zijn carrière vervolgen in de 600cc-klasse.

“Maar wel op een Yamaha R6, dat is een winnende motorfiets. Dat heeft Sam Lowes wel bewezen in het WK Supersport.” Slager heeft het afgelopen seizoen veel internationale ervaring opgedaan in de Moriwaki Cup.
“In mijn eerste jaar was ik nog te wild, waardoor ik menig keer ten val kwam. Dat kan nog in de GAMMA-Yamaha R125 Cup, waar je zonder te veel letsel verder kunt rijden. Maar dat is anders als je in een zwaardere klasse rijdt. Dit seizoen heb ik meer met mijn verstand gereden. Als je de Yamaha goed aanvoelt, gaat het echt vanzelf. De motorfiets stuurt echt gemakkelijk en je legt hem gemakkelijk de bochten in. Ik ben blij dat ik mijn eerste ervaring heb opgedaan in deze klasse. Hier leer je de eerste kneepjes van het racen.”
Samen met Yamaha wordt momenteel gekeken welke volgende stap het beste is voor de verdere ontwikkeling van de kampioen. Slager overweegt om een jaar te gaan deelnemen aan de OW Cup en enkele ONK Supersport wedstrijden. Dan ligt de druk niet te hoog en kan dit talent zich verder ontwikkelen.

Wil je ook meedoen?