GAMMA-Yamaha R125 Cup Emmen: Karlo Slager wederom klasse apart

Het was wederom Karlo Slager die iedereen zijn wil oplegde. De kersverse kampioen in deze populaire opstapklasse kon dan ook na afloop tevreden terug kijken.
“Gewoon op jezelf blijven vertrouwen en kalm blijven. In de eerste race had ik een slechte start maar ik reed in de tweede ronde aan de leiding. Daarna heb ik nog een keer extra gas gegeven en kon zo een klein gaatje slaan op de achtervolgers. Dat heeft wel zijn voordeel aan het einde van de race als je achterblijvers moet passeren.”
Als tweede passeerde Dave Kats de finish met in zijn kielzog Frank Nieman. Lange tijd kon Nieman in het spoor van Kats blijven maar halverwege de wedstrijd verloor hij zijn kneeslider toen hij in aanraking kwam met een curbstone. “Dus kon ik niet met mijn knie aan de grond komen. Daardoor raakte ik even uit mijn balans want je gaat toch anders rijden. Daar profiteerde Dave van en moest ik hem laten gaan. Maar ik ben meer dan dik tevreden met mijn tweede plaats”.
Ook Dave Kats kon met een tevreden gevoel terug kijken. Als je Karlo wilt verslaan moet je van goede huize komen. Hij is dit jaar gewoon een maatje te groot voor ons. Hij is enorm gegroeid en heeft veel geleerd. Hij gaat tot het einde hard gaan terwijl ik dan minder scherp ben”.

In de tweede manche kreeg het publiek een schitterend schouwspel voor geschoteld. Opnieuw was het Slager die het heft in handen nam. Maar in tegenstelling met de eerste race bleven Kats en Nieman in zijn kielzog rijden. Als een treintje boenderde het trio op het korte en bochtige circuit. Het was mooi te zien hoe het drietal weg liep bij de rest van het deelnemersveld. Toch was het wederom Slager die als winnaar als eerste de finish passeerde. Slager: “Deze zege geeft mij meer voldoening dan de eerste. Ik heb echt hard moeten rijden om Nieman en Kats achter mij te houden.”
Als tweede passeerde Frank Nieman voor Dave Kats. Laatstgenoemde baalde dat hij een zekere tweede plaats verloor bij het passeren van achterblijvers. “Dit was nergens voor nodig geweest. Ik verknalde het zelf dus kan ik ook niemand de schuld geven” aldus het eerlijke antwoord van Kats.
Daarentegen kon Frank Nieman weer eens lachen. De 15-jarige coureur uit Staphorst heeft het afgelopen jaar de nodige tegenslagen gehad. “Vooral in het begin van het seizoen ben ik er een paar keer hard van de Yamaha afgestapt en dan duurt het even voordat je weer in het juiste ritme komt. Maar het gaat nu weer beter en dat geeft je weer zelfvertrouwen voor 2014. Dan ga ik voor de titel” klinkt het strijdlustig!

Volgende week zaterdag wordt de laatste wedstrijd voor de GAMMA-Yamaha R125 Cup verreden op het circuit De Landsard, Landsardseweg 47 in Veldhoven. Deze SOBW wedstrijden zijn echt de moeite waard om eens een keer te gaan bezoeken. De entree is gratis.

Uitslagen GAMMA-Yamaha R125 Cup Emmen:

Eerste race:
1. Karlo Slager
2. Dave van Kats
3. Frank Nieman
4. Rik Kramer
5. Jeremy Hofstra

Tweede race:
1. Karlo Slager
2. Frank Nieman
3. Dave van Kats
4. Max van Schoonhoven
5. Bobby Bos

Wil je ook meedoen?