GAMMA-Yamaha R125 Cup Assen: Mooie wedstrijden voor veel publiek

Dubbelslag Karlo Slager

Als onderdeel van de GAMMA Racing Day - het gratis toegankelijke motor- en autosportgebeuren op het TT Circuit Assen - reed de Yamaha R125 Cup - Powered by GAMMA twee wedstrijden op het Junior Track Circuit van TT Circuit Assen. Daaraan voorafgaand verzorgden de rijders een demonstratie op het ‘echte’ TT-circuit. Voor iedereen was het een fantastische belevenis om gadegeslagen te worden door meer dan 70.000 toeschouwers. Maar hoe mooi dat ook was, het draaide natuurlijk wel om de wedstrijden, want daarin worden de punten verdeeld.


Karlo Slager zegevierde in beide races en verstevigde zijn leidende positie in het klassement.

Na de beide races kon Karlo Slager tevreden constateren dat hij uitstekende zaken had gedaan, want hij won beide races, terwijl zijn naaste concurrent in het klassement Frank Nieman niet verder kwam dan de klasseringen elf en vier. “Dat betekent dat ik vandaag 125 punten op hem ben uitgelopen. Het kampioenschap kan me nu nog nauwelijks ontgaan.”

In de eerste race op het zonovergoten circuit nam Slager meteen de leiding in handen, op de voet gevolgd door Dave van Kats, die hem lang goed wist te volgen. Naarmate de race vorderde wist Slager zich iets los te rijden. Hij kwam uiteindelijk ruim 3,5 seconde voor Van Kats als winnaar over de streep. De derde plaats ging naar Jeremy Hofstra.

Opvallend in de eerste race was de felheid waarmee werd gestreden. In de tweede manche ging het er iets rustiger aan toe. Kennelijk hadden de deelnemers nu iets minder adrenaline in hun lijf. Opnieuw nam Slager al in de eerste bocht de leiding in handen. Deze keer ondervond hij minder tegenstand en al snel lag hij enige meters los. Geen moment kwam zijn leidende positie in gevaar. Bijna vijf seconden voor de verrassend sterk voor de dag komende Bart van der Helm (in de eerste race niet verder gekomen dan de vijftiende plaats) passeerde Slager wederom als winnaar de finish. Slager: “Deze zege ging gemakkelijker dan de eerste.” Van der Helm op zijn beurt had zich vijf seconden los gereden van een kwartet dat streed om de derde plaats. Dat duel ging bijna de hele race tussen Dave van Kats, Frank Nieman, Jeremy Hofstra en Rik Kramer, die in deze volgorde de plaatsen drie tot en met zes innamen op de finish.

In het dagklassement zegevierde Slager uiteraard met de maximale score van 200 punten. Tweede werd Dave Kats (145) en derde Jeremy Hofstra (112). Ze kregen de bekers uitgereikt door Arno Sunnotel, directeur van Yamaha Motor Nederland. Hij had voor de drie ook nog leuke waardebonnen van GAMMA bouwmarkt. Sunnotel: “Ik ben verbaasd over hoe ongelooflijk jullie zijn gegroeid. Ik zie niet elke race en merk hier vandaag dat het niveau enorm is gegroeid. Dank aan Joey Litjens voor het geven van aanwijzingen aan jullie.”
Voor Jeroen Remmé verliep de dag ongelukkig. Hij kwam ’s morgens in de vrije training ten val en brak daarbij een elleboog.

Uitslagen GAMMA-Yamaha R125 Cup Assen:

Eerste race
1. Karlo Slager
2. Dave van Kats
3. Jeremy Hofstra
4. Rik Kramer
5. Maurice Karsijns

Tweede race
1. Karlo Slager
2. Bart van der Helm
3. Dave van Kats
4. Frank Nieman
5. Jeremy Hofstra


Directeur Yamaha Motor Nederland, Arno Sunnotel met de sterkste drie, v.l.n.r. Dave van Kats, Karlo Slager en Jeremy Hofstra.

Wil je ook meedoen?