Wilco Zeelenberg: “Veel jonge talenten gezien vandaag”

Niemand minder dan Wilco Zeelenberg verzorgde afgelopen zondag de eerste Masterclass aan de coureurs in de GAMMA-Yamaha R125 Cup. Tijdens een informele bijeenkomst in de hospitality box op het TT Circuit Assen gaf de voormalig GP coureur de jonge coureurs de nodige informatie.

Ruim twee uur wist de teammanager van MotoGP Jorge Lorenzo’s de jonkies geboeid te laten luisteren. Vooral de informatie van de zithouding op de motorfiets waarin Zeelenberg via visuele beelden liet zien wat de verschillen waren meer dan de moeite waard. Veel coureurs hadden de nodige vragen over sportvoeding, trainingen en sponsoring.

Na het theoretische gedeelte gingen de jonge Yamaha coureurs naar de Junior TT Track waar men onder toeziend oog van Zeelenberg de theorie in de praktijk ging uitvoeren. Eerst werd begonnen om in een soort acht vorm rondjes te gaan rijden. Belangrijk was hierbij de zithouding van de coureur op de motorfiets en de manier hoe hij de bochten nam.

Elke rijder kreeg na afloop de nodige tips wat men eventueel kon verbeteren. “Sommige toppers hadden het meteen door hoe ze het moesten doen. Er zit heel veel talent bij in de GAMMA-Yamaha R125 Cup. We hadden drie groepen gemaakt zodat iedereen ruim aan bod kon komen om te kunnen rijden. Na afloop ben ik bij elke rijder langs geweest en hem op zijn goede en foute punten gewezen. Vorig jaar ben ik naar een wedstrijd in Staphorst gaan kijken. Als ik nu zie hoe sommige rijders zijn gegroeid. Daar stond ik echt van te kijken. Ze stonden allemaal te popelen van ongeduld om te kunnen rijden en dat zegt genoeg over hun motivatie” aldus Zeelenberg.

In de middag mochten de jonkies in groepen van tien rijders hun opgedane kennis laten zien op het circuit. Geen race maar gewoon rijden was het motto en laten zien wat je hebt geleerd. Zeelenberg die naast de baan de rijders stond te observeren kon tevreden terug kijken. “Als je ziet wat de rijders al hebben geleerd en dat laten zien dat geeft mij een tevreden gevoel. Ik ben er van overtuigd dat sommige rijders het nog ver kunnen brengen mits ze ook in de toekomt goed blijven rijden”.

Wil je ook meedoen?