Circuit Pottendijk al weer de zevende wedstrijddag voor de Yamaha R125 powered by GAMMA

Eén van de voordelen van dit circuit is dat er regelmatig getraind kan worden op zo ook de vrijdag voorafgaand aan deze zevende wedstrijddag. Door vele rijders werd daarvan gebruik van gemaakt. Omdat de coureur die het kampioenschap aanvoert er niet bij kon zijn was dat voor velen een extra stimulans om zoveel mogelijk punten voor het kampioenschap proberen te pakken.
Na instrukties te hebben ontvangen van KNMV trainer Joey Litjens ging de groep het circuit op voor hun vrije training die vlotjes werd afgewerkt.

Vervolgens de tijdtraining en ook voorafgaand hieraan had Joey weer de nodige informatie voor de rijders. Dit resulteerde in een compact veld waar het verschil tussen de snelste en de “langzaamste” rijder slechts een fractie meer dan zes seconde zat. In de laatste ronde van de tijdtraining was het Joris Lentfert die de pole voor zich op eiste gevolgd door Jorel Boerboom, Dave van Kats, Maurice Karsijns en Frank Nieman. Overigens de eerste tien rijders hadden een onderling rondetijd verschil van minder dan een seconde. Dus dat de races spannend zouden gaan worden stond op voorhand alvast.

In de eerste race liet de pole setter Joris Lentfert zien waarvoor hij gekomen was en pakte direkt de koppositie gevolgd door Jorel Boerboom en Frank Nieman. In de vijfde ronde was het Frank die Jorel voorbij ging en wat Jorel ook probeerde Frank bleef hem voor en kon als tweede man worden afgevlagd gevolgd door Jorel. Joris Lentfert had zijn voorsprong tot bijna 2,5 seconde uitgebouwd en was hierdoor voor het eerst sinds zijn deelname in de cup de overduidelijke winnaar.

Kon Joris de tweede wedstrijd ook zo voor zich opeisen? Het leek er afhankelijk wel op omdat hij weer als kopman door kwam op de hielen gezeten door Jorel Boerboom en Frank Nieman. In de vierde ronde kon Jorel de koppositie overnemen en het bleef spannend want de ze beleven vlak bij elkaar rijden. De ronde daarna pakte Frank de tweede positie van Joris over en stond die niet meer af ondanks verwoedde pogingen van Joris. Dus de winnaar van deze race was Jorel Boerboom gevolgd door Frank Nieman en Joris Lentfert werd als derde afgevlagd.

De dag uitslag was als volgt;
1ste Jorel Boerboom,
2de Joris Lenfert,
3de Frank Nieman.

Voor verdere uitslagen zie www.sobw.nl onder de button uitslagen.

Op de Junior Track in Assen wordt op zondag 23 juni door Wilco Zeelenberg, begeleider van Jorge Lorenzo, een exclusieve Masterclass aan deze Yamaha-coureurs aangeboden.

Wil je ook meedoen?