De GP van Staphorst!

Zo spreken veel coureurs over de wedstrijd in Staphorst die traditioneel op 2de Pinksterdag wordt gehouden. Mede doordat organisator AMBC er alles is aangelegen om een perfecte ambiance te realiseren met o.a. een VIP ruimte en voor de kleintjes was er zelfs een heuse kermis ingericht. Kortom een circuit waar jong en oud zich kan vermaken en daardoor was ook veel publiek aanwezig.

Omdat er in de Yamaha R125 Cup - Powered by GAMMA de nodige coureurs uit Staphorst en omgeving komen, is het aantal thuisrijder groter dan gebruikelijk. Uiteraard is het dan altijd de vraag hoe de 'thuisrijder' het gaan doen? Hoe gaan zij met de druk om en ze willen allemaal een goede prestatie neerzetten. 's Ochtends nog even een miezerregentje om de baan dusdanig nat te maken zodat er in de trainingen rustiger moest worden gereden. Dit gaf ook aanleiding tot een paar extra schuivertjes waarbij Max van Schoonhoven helaas de grootste pechvogel was omdat hij volgens de omstanders die het gezien hadden, door zijn eigen motor geraakt werd. Helaas voor Max kreeg hij naar later bleek ook terecht een startverbod opgelegd door het altijd aanwezige KNMV medisch team.

De tijdtraining was spannend want er was maar een smal droog spoor en mede door de instructies van KNMV trainer Joey Litjens werd er scherp maar fair gereden. Het was Jorel Boerboom die uiteindelijk de snelste tijd neerzette gevolgd door thuis rijders Frank Nieman die 0,2 sec. meer tijd nodig had en Karlo Slager die daar weer één duizendste van een seconde achter zat en met weer één duizendste van een seconde was het Dave van Kats die de vierde plaats opeiste. Vijfde was Rik Cramer op 0,4 seconde daar achter. Allemaal vlak bij elkaar en dat geeft ook de onderlinge competitie weer in deze klasse. Zouden deze coureurs het ook zo doen in de wedstrijden? Kan Karlo Slager op zijn thuis circuit de leiding in het kampioenschap uitbreiden? Allemaal vragen die het adrenalinegehalte bij de coureurs en teams alleen maar hoger maakt.

Wedstrijd 1 werd gewonnen door Karlo Slager met Gert van Schoonhoven op een 2de plaats en Dave van Kats op een 3de plaats, Bobby Bos werd 4de en Rik Cramer 5de.

De totaaluitslag van de eerste drie coureurs op zondag was;

Nadat Joey Litjens de coureurs weer had toegesproken en vooral van adviezen had voorzien dat niet in de eerste maar in de laatste ronde uiteindelijk de posities bepaald worden werd de tweede wedstrijd gereden.

Wedstrijd 2 werd weer gewonnen door Karlo Slager hiermee zijn klasse bevestigend gevolgd door Jorel Boerboom op een 3de plaats thuisrijder Frank Nieman op een 4de plaats Rik Cramer en 5de Dave van Kats.

Het podium was als volgt;
Dagklassement Yamaha R125 Cup - Powered by GAMMA;
1. Karlo Slager,
2. Dave van Kats
3. Rik Cramer

Het volgende SOBW evenement is op 8 juni a.s. op Circuit Pottendijk in Emmen

Voor meer informatie; www.sobw.nl

Wil je ook meedoen?