Wisselende weersomstandigheden in Francorchamps tijdens het DDL race weekeinde

Karlo Slager wederom op de pole en zou hij dat voordeel kunnen uitbuiten? Dat leek wel het geval, want Karlo kende een bliksemstart maar moest dat toch bekopen met een uitstapje in de grindbak. Hij kon zijn race vervolgen en finishte uiteindelijk op de 19de plaats. Het was uiteindelijk de altijd strak rijdende Frank Nieman die de eerste race op zijn naam schreef gevolgd door Maurice Karsijns en Jeremy Hofstra.

In de tweede race deed Karlo het in het begin wat rustiger aan en kwam als vierde de eerste ronde door. Het was Jeremy Hofstra die lang de leiding had in de tweede race, maar bij het op een ronde zetten van de wat minder snelle rijders was het toch weer Karlo Slager die als eerste werd afgevlagd met Jeremy Hofstra op een tweede plaats en Frank Nieman op een derde plaats.

De totaaluitslag van de eerste drie coureurs op zaterdag (zie foto) was;
1ste Frank Nieman,
2e Jeremy Hofstra
3e Maurice Karsijns

Ook op de zondag waren de weersomstandigheden wisselend want die dag hebben we zowel hagelstenen, regen en zonneschijn gezien echter het grootste deel van de wedstrijden konden onder droge weersomstandigheden worden verreden. De eerste race waren het Frank Nieman en Karlo Slager die beide probeerden de eerste wedstrijd onder natte omstandigheden in hun voordeel te beslechten maar helaas beide gingen onderuit waardoor de op de derdeplaats rijdende Jeremy Hofstra zijn eerste overwinning kon vieren, Mike Slings werd tweede en Karlo Slager wist toch nog de derde plaats nog voor zich op te eisen. De tweede race werd onder droge omstandigheden gereden en nu was het Karlo Slager die al snel de kop nam en zo als eerste over de finish kwam. Door de enorme vechtlust van Jeremy Hofstra wist hij de Mike Slings en Frank Nieman uiteindelijk te passeren en werd tweede, en Frank Nieman werd derde en Mike Slings vierde.

De totaaluitslag van de eerste drie coureurs op zondag was;

1ste Jeremy Hofstra,
2e Karlo Slager
3e Mike Slings

Tweede Pinksterdag word traditiegetrouw in Staphorst gereden op het door AMBC tot in de puntjes verzorgde circuit De Tippe.

Voor meer informatie; www.sobw.nl

Wil je ook meedoen?