Yamaha R125 Cup - Eerste winst voor Karlo Slager

Ondanks de winterse kou die het TT Junior Track Circuit Assen het hele weekeinde teisterde, werd afgelopen zondag de eerste wedstrijd voor de Yamaha R125 Cup verreden. De organisatie SOBW besloot in goed overleg met de aanwezige coureurs dat er kon worden gereden. Waar veel mensen sceptisch over waren bleek achteraf ongegrond. Er waren nauwelijks valpartijen en de jonge rijders waren na afloop van de trainingen goed te spreken over de grip van de banden. Grote winnaar van de dag was Karlo Slager. De coureur die vorig jaar ook al diverse malen het podium pakte was op het TT Junior Track Circuit een klasse apart. Zowel in de eerste als de tweede race was de 17-jarige Yamaha-coureur uit Staphorst net een maatje te groot voor zijn naaste belagers.


Karlo Slager

Karlo Slager was na afloop blij dat de wedstrijden waren doorgegaan. "Tijdens de trainingen ging het meteen goed en wist ik naar de pole-position te rijden. Dat gaf mij het nodige zelfvertrouwen voor de wedstrijden. Twee keer winnen geeft al meteen een goed gevoel".

De SOBW heeft niemand minder dan Joey Litjens gevraagd of hij de jonge talentvolle rijders in de Yamaha R125 Cup wil gaan begeleiden. De oud Grand Prix 125cc coureur was gecharmeerd van het verzoek en daarom persoonlijk in Assen aanwezig. Kijkend naast de baan keek hij samen met KNMV bondscoach Barry Veneman en Bo Bendsneijder, de Yamaha R125 Cup kampioen van vorig jaar, naar de verrichtingen van de jonge talenten. Voorafgaande aan de wedstrijden kregen de jongelingen tijdens een briefing de nodige adviezen van Litjens hoe men zich het beste kon kleden tegen de extreme koude weersomstandigheden.

De volgende wedstrijd voor de GAMMA-Yamaha R125cc Cup wordt verreden op maandag 1 april op het circuit van Brakel.

Uitslagen Yamaha R125 Cup TT Junior Track Circuit Assen:

Race 1:
1. Karlo Slager
2. Frank Nieman
3. Dave van Kats
4. Maurice Karsijns
5. Jorel Boerboom

Race 2:
1. Karlo Slager
2. Frank Nieman
3. Bart van der Helm
4. Maurice Karsijns
5. Jorel Boerboom

Wil je ook meedoen?