De Yamaha R125 Cup - Powered by GAMMA, meer dan een groot succes!

Geconcludeerd kan worden dat het eerste seizoen van de Yamaha R125 Cup meer dan succesvol was. Met een start van 13 deelnemers tijdens de eerste race in Berghem was het gelijk al duidelijk deze nieuwe opstapklasse zich snel zou gaan ontwikkelen. De in blauw/oranje GAMMA kleuren gestoken Yamaha YZF-R125 was een waar spektakel voor de rijders en het aanwezige publiek genoot van deze nieuwe opstapklasse. Binnen de kortste keren was het maximum het aantal te vergeven startplaatsen bereikt.

Het was overduidelijk dat Bo Bendsneyder, de coureur die in samenwerking met Arie Molenaar Motors en HVG Engineering ook de eerste testkilometers met de Yamaha YZF-R125 in Cup uitvoering voorafgaande aan het seizoen had gemaakt, een kanshebber zou zijn voor de titel. Door vijftien wedstrijden winnend af te sluiten was hij verzekerd van de kampioenstitel. Frank Nieman werd tweede en Karlo Slager derde in het Yamaha R125 Cup kampioenschap.

Dat er voor de deelnemers meer gedaan zou worden dan alleen het rijden van de SOBW wedstrijden had bij Yamaha Motor Nederland de hoogste prioriteit. Tijdens de SOBW wedstrijd in Staphorst was niemand minder dan Wilco Zeelenberg, tevens ambassadeur van de Yamaha R125 Cup, aanwezig om de aanwezige R125 Cup rijders te helpen met de voorbereidingen. Voorafgaande en tijdens de wedstrijden in Staphorst gaf hij hen allerlei interessante tips en adviezen.

Ook tijdens de MotoGP Assen waren de R125 Cup rijders te gast bij Wilco Zeelenberg en Yamaha Motor Nederland. Op de vrijdag voor de wedstrijd konden zij met eigen ogen zien hoe het officiële Yamaha MotoGP team werkt, dit inclusief een bezoek aan de pitbox van Jorge Lorenzo. Later op de dag hebben de R125 Cup rijders ook nog deelgenomen aan de TT Night Ride in het centrum van Assen.

Begin augustus werd er tijdens de GAMMA Race Day voor het eerst officieel een wedstrijd verreden op het TT Junior Track Circuit waarbij er leuke prijzen, beschikbaar gesteld door Napoleon, waren te winnen. De fabrikant van bekende snoepbolletjes was zeer onder de indruk van de Yamaha R125 Cup en de GAMMA Racing Day was voor Napoleon de ideale plek om met de succesvolle Yamaha R125 Cup iets te doen. Op zondag was er zelfs een demorace op het TT Circuit Assen. Welke jonge coureur droomt daar nou niet van?

Kortom, er kan worden teruggekeken op een meer dan succesvol seizoen met een volledig nieuw hoofdstuk in de Nederlandse wegracerij. Dat is ook de mening van Yamaha Motor Nederland, GAMMA en Napoleon, die inmiddels besloten heeft om ook het komende seizoen de Yamaha R125 Cup te ondersteunen. De Yamaha R125 Cup zal zelfs met meer deelnemers verreden gaan worden. Inschrijven is nog mogelijk tot 31 december 2012.

Langs deze weg willen wij alle sponsoren dan ook bedanken en zien uit naar een fijne samenwerking voor het seizoen 2013.

Voor meer informatie en inschrijfformulier zie www.sobw.nl

Wil je ook meedoen?